Tåg
Konduktören som slängde ut den 11-åriga flickan vid Kumla station i natt stängs nu av från sin tjänst. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Konduktören tas ur tjänst tills vidare

Tågkonduktören som avvisade den 11-åriga flickan under tisdagskvällen får lämna sin post tills vidare.


Flyktingbarn tvingades av tåg mitt i vintern

Det är inte första gången som SJ slänger av minderåriga från tågen. Mitt i den kalla vintern i december 2009 kastades flera afghanska pojkar av ett tåg.

Flyktingbarnen som var 14-18 år hade tagit sig ombord på ett tåg i Malmö som var på väg till Stockholm. När personalen på tåget upptäckte pojkarna kastades de av i Alvesta då de inte kunde uppvisa någon biljett. Vid tillfället var pojkarna tunt klädda och saknade pengar. SJ ångrade inte sin handling och enligt presschefen Dag Rosander handlade de efter regelboken.

Konduktören som tvingade av den 11-åriga flickan som senare försvann under tisdagskvällen har nu tvingats bort från sin tjänst i väntan på utredning.

– Hon mår inte så bra själv och så tänkte vi att det kunde vara lämpligt med tanke på det som hänt, säger Dag Rosander, presschef på SJ, till SvD.

En utredning inleds nu för att ta reda på exakt vad som gått fel när flickan tvingades lämna tåget.

– Innan den här månaden är slut kommer vi har gjort en omfattade information till vår ombordpersonal så att de vet exakt vad de ska göra för att det här inte ska hända igen, avslutar Rosander för SvD.

SJ
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!