Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fildelningspojken friades

Janerik Henriksson / SCANPIX

Nyheter | 30/08/2011 20:10

15-åringen som anmälts för olaga fildelning friades på tisdagen i Göteborgs tingsrätt.

GÖTEBORG. Tonåringen som anmälts av sin rektor, anklagad för olaga fildelning friades på tisdagen i tingsrätten. Som skydd mot ett stort medieuppbåd hölls rättegången bakom låsta dörrar, skriver GP.

Rätten valde att tro på 15-åringens förklaring. Han ska enligt egen utsago varit ovetande om att han gjort de nedladdade filmerna tillgängliga för andra.

"Nitiskt och paragrafrytteri"

På plats på rättegången fanns piratpartiets ledare Anna Troberg. När Nyheter24 tidigare i veckan pratade med Troberg så var hon ytterst skeptisk till rektorns beslut att anmäla.

– Det känns nitiskt och som paragrafrytteri. Det är väldigt väldigt sorgligt samtidigt som det blir en personlig tragedi för en ung person som gör samma sak som två miljoner andra svenskar, sa hon då till Nyheter24.

På tisdagen stod hon fast vid sina åsikter:

– Det känns viktigt att vara på plats. Jag kan bara föreställa mig hur det känns att som femtonåring släpas inför rätta, för att man gjort något av det finaste man kan göra, dela med sig av kultur, säger hon till GP.

Åklagaren kommer troligen överklaga domen.