Brutalt slagsmål på fängelse

Våldet mellan interner på landets fängelser fortsätter.


MJÖLBY. Det kan tyckas märkligt att fångar på våra svenska fängelser ofta lever under hot från andra interner. Fångar som faktiskt sitter under samhällets förvar och inte har någon möjlighet att själva undvika sina antagonister.

På Skänningeanstalten beläget mitt på Östgötaslätten har man haft återkommande problem med våld mellan interner.

I onsdags var det dags igen. Två interner brakade samman i ett brutalt slagsmål som slutade med att den ena mannen satt på den andra och slog honom med ett tillhygge i ansiktet.

Efter en stund lyckades personal och andra interner avbryta misshandeln och den skadade mannen togs till fängelsets sjukavdelning för omplåstring, uppger Corren .

Nyligen rök två andra män i 25-års åldern ihop i ett våldsamt slagsmål på fängelset. Det bråket avslutades dock utan några allvarliga skador.

"Trakasserier och rasistiska påhopp"

Bloggvärlden har reagerat på de många våldsamma händelserna på Skänningeanstalten och på bloggen Lite av varje, skriver Bengt:

"Hur fungerar det på Skänninge anstalten? Jag har fått reda på att det förekommer mordhot och försök till mord samt trakasserier av fångar från andra intagna samt rasistiska på hopp. Men vårdarna verkar blunda för det ...

Kriminalvårds styrelsen bör se över hur säkerheten för dom intagna är för även om någon blivit dömd så skall person i fråga känna sig säker och kan inte personen känna sig säker bör dom som trakasserar och mobbar andra intagna flyttas till andra anstalter för vi kan inte acceptera någon mobbning i samhället eller på våra fängelser."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!