1 av 2
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
2 av 2
- Foto: Adam Ihse / SCANPIX

Känd regissör befaras död

Polisen avslutade igår sökningarna efter den kände regissören Daniel Lind Lagerlöf som försvann i torsdags. Polisen tror att han föll i vattnet från klipporna vid Gräftöberget i Tanum, Västra Götaland.


I torsdags befann sig Lagerlöf tillsammans med två kollegor på klipporna vid Gräftöberget för att hitta lämpliga inspelningsplatser till en kommande film. Men under dagen försvann han spårlöst, varpå kollegorna larmade polisen.

Trots en stor sökinsats under helgen kunde polisen inte hitta regissören och sent på lördagen avslutades sökandet.

– Vi är säkra på att den försvunne mannen inte finns på land och har han hamnat i vattnet, så har vi inte hittat honom ännu, säger Björ Blixter, presstalesman på polisen i Västra Götaland, till Nyheter24.

Polisen misstänker att mannen råkat ut för en olycka, eventuellt kombinerat med ett sjukdomsfall.

– Han kan ha ramlat ner i någon skreva eller halkat ner i vattnet, säger Blixter.

Nu befaras regissören vara död, men sökandet återupptas om nya uppgifter kommer fram. Platsen där Lagerlöf försvann är omgiven av branta klippor och djupa skrevor. På torsdagen blåste även stormvindar.

– Hans chanser minskar för varje timme. Har han hamnat i vattnet, ja, det blåste i princip storm på torsdagskvällen. I vattnet är det strömt. Har man då halkat, slagit i bakhuvudet och hamnat i vattnet så kan man flyta iväg långa sträckor, säger Björ Blixter.

Daniel Lind Lagerlöf ligger bakom succéer som "Beck", Wallander", "Johan Falk" och "Skärgårdsdoktorn". När han försvann letade han inspelningsplatser till en kommande film baserad på Camilla Läckbergs deckarromaner.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!