Polisens tekniker undersöker platsen är 16-åringen blev skjuten. Han är fortfarande nedsövd och tillståndet uppges vara kritiskt.
Polisens tekniker undersöker platsen är 16-åringen blev skjuten. Han är fortfarande nedsövd och tillståndet uppges vara kritiskt. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Skjutne 16-åringen fortfarande nedsövd: "Inga planer att väcka honom"

Tillståndet kritiskt för pojken som blev skjuten i ansiktet.


Skjuten i ansiktet

Den 16-årige pojken var tillfälligt boende på flyktingförläggningen i Eslöv.

18.58 på lördagskvällen fick polisen in ett larm om att en pojke hade blivit beskjuten. När de kom till platsen fann de 16-årigen på marken, skjuten i ansiktet. Han fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

En 19-årig man greps strax därefter, misstänkt för medhjälp till mordförsök. Efter förhör med 19-åringen pekades en 21-årig man ut som den mest aktive vid dådet. Han greps tidigt på söndagsmorgonen.

ESLÖV. Den 16-årige pojke som i helgen sköts i ansiktet vid ett boende för ensamkommande flyktingbarn är fortfarande nedsövd och tillståndet uppges vara kritiskt.

– Det finns inga planer på att försöka väcka honom. Han är svårt skadad och ingen kan veta vad som kommer att hända, säger Karin Anveldal Malm vid polisen i Lund, till Nyheter24.

Förundersökningen pågår

På måndagseftermiddagen gjordes en husrannsansakan i den anhållne 19-åringens bostad. Polisen hittade inga vapen, men däremot hittades tabletter som kan klassas som dopning, uppger Skånskan.

– Fler vittnen ska höras och förhören med de misstänkta fortsätter under dagen, säger Malm till Nyheter24.

Polisen har ännu inget klart motiv till skjutningen. En häktningsframställan väntas komma på onsdagseftermiddagen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!