Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gannas läkare anmäld till Socialstyrelsen

- 21/10/2011, 17:38 -
Gannas läkare anmäls nu till Socialstyrelsen.

Gannas läkare anmäls nu till Socialstyrelsen.

Migrationsverkets förtroendeläkare - som fastslog att Ganna skulle klara en utvisning "lider brist på kunskap om demenssjuka."

Migrationsverkets förtroendeläkare har anmälts till Socialstyrelsen. En kvinna på Gotland som uppger att hon själv arbetat inom demensvården riktar skarp kritik mot läkaren som ställde Ganna Chyzevskas diagnos, utan att ens ha träffat henne. I sin anmälan skriver hon:

"Utvisningsbeslutet är grundat på läkarens omdöme över situationen och långt högre kompetens har underkänts. Det känns främmande i min värld."

Ställde diagnos utan att träffa henne

Kvinnan som anmält läkaren menar att hans bedömning strider mot expertutlåtanden inom vården.

Hon menar att Migrationsverkets läkare bestred en högre demensforskares diagnos i det slutgiltiga avgörandet. Med hänvisning till förtroendeläkarens brist på vetskap om vad som händer med en demenssjuk vid en utvisning, så anser kvinnan att han inte skulle ha lagt fram det slutgiltiga beskedet.

Kvinnan anser att läkaren inte verkar ha tagit någon hänsyn till vad demenssjukdom faktiskt innebär, utan i stället endast rättat sig efter migrationsdomstolens lagar.