Gannas läkare anmäls nu till Socialstyrelsen.
Gannas läkare anmäls nu till Socialstyrelsen.

Gannas läkare anmäld till Socialstyrelsen

Migrationsverkets förtroendeläkare - som fastslog att Ganna skulle klara en utvisning "lider brist på kunskap om demenssjuka."


Migrationsverkets förtroendeläkare har anmälts till Socialstyrelsen. En kvinna på Gotland som uppger att hon själv arbetat inom demensvården riktar skarp kritik mot läkaren som ställde Ganna Chyzevskas diagnos, utan att ens ha träffat henne. I sin anmälan skriver hon:

"Utvisningsbeslutet är grundat på läkarens omdöme över situationen och långt högre kompetens har underkänts. Det känns främmande i min värld."

Ställde diagnos utan att träffa henne

Kvinnan som anmält läkaren menar att hans bedömning strider mot expertutlåtanden inom vården.

Hon menar att Migrationsverkets läkare bestred en högre demensforskares diagnos i det slutgiltiga avgörandet. Med hänvisning till förtroendeläkarens brist på vetskap om vad som händer med en demenssjuk vid en utvisning, så anser kvinnan att han inte skulle ha lagt fram det slutgiltiga beskedet.

Kvinnan anser att läkaren inte verkar ha tagit någon hänsyn till vad demenssjukdom faktiskt innebär, utan i stället endast rättat sig efter migrationsdomstolens lagar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.