Onsdag 8 Dec
Stockholm

Reklamkampanj skapar grannosämja

1 av 2
2 av 2

Ett reklamblad från Rix FM har i helgen skapat oro och grannosämja hos flera mottagare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många har i helgen fått hem reklam från radiostationen Rix FM. Reklambladet ser ut som en handskriven lapp av den typ folk sätter upp i tvättstugan eller trappuppgången när de vill klaga på grannarna.

"Det är inget större fel på din musiksmak, men ärligt klockan 03.00 på natten föredrar vi att sova!! / Grannen", står det på reklambladet som längst ner bär radiostationens logga.

Många har dock missuppfattat reklamen och trott att lappen verkligen kom från en av grannarna. Vilket skapat oro och grannosämja på flera håll.

"En kille i vårat hus knackade på med ett basebollträ i handen och undrade om jag hade problem med att han tittar på TV på natten", skriver en person på radiostationens hemsida.

En annan av de som fått hem reklambladet är Södertäljebon Tomas Ahlbom. Även han trodde att lappen kom från en granne och han fick först senare, via nätet, reda på att det var en reklamkampanj.

– Ja, jag trodde att det var ett verkligt klagomål. Jag tycker inte att det framgick tydligt att det var reklam, säger Tomas Ahlbom till Nyheter24, och fortsätter:

– Man började ju tänka runt vem det kan ha varit. Det är ingen positiv reklam från Rix FM direkt.

Efter kritiken lade Rix FM upp ett inlägg på sin hemsida där de ber om ursäkt för reklamen. Radiostationens presstalesman Per Lorentz beklagar att reklamen missförståtts av flera mottagare.

– Vi skickade ut den här lappen som direktreklam. På lappen syns vår logga tydligt längst ner. Trots det har den uppfattats som en äkta grannlapp och orsakat obehag i en del fall och det ber vi om ursäkt för, säger Per Lorentz till Nyheter24.

I kommentarsfältet till inlägget fylls det nu på med uppretade röster som drabbats av reklamkampanjen. I skrivande stund är det 658 stycken kommentarer, varav majoriteten är upprörda över reklambladet.

"Min stackars gamla granne kom ner och var så bekymrad stackarn. Otroligt dåligt gjort och har skapat onödig irritation bland flertalet grannar. Tycker ni ska skicka ut en skriftlig ursäkt till ALLA berörda", skriver en.

"Jag får lappen och går upp till sonen och nära på kastar ut honom. Det finns f-n ingen ursäkt för detta, det är slutlyssnat på er nu", skriver Rickard.

Men det finns även de som uppfattat reklambladet som just reklam.

"Hur lättlurade är folk egentligen!? Syns ju lång väg att det är reklam och inget annat", skriver en av dem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela