Reinfeldts son grovt misshandlad på Stureplan

- 06/11/2011, 12:02 -

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Tre misstänkta har gripits för att ha misshandlat Fredrik Reinfeldt 16-årige son medvetslös på Stureplan i centrala Stockholm.

STOCKHOLM. Under natten mot lördagen hände det igen. Statsminister Fredrik Reinfeldts 16-årige son misshandlades på nytt, denna gång på Stureplan mitt framför krogen East, ett stenkast ifrån Nyheter24:s lokaler.

Bråket började redan tidigt på kvällen på en hemmafest. Där ska 16-åringen fått ett slag i ansiktet av en jämnårig pojke i ett annat kompisgäng. 16-åringen lämnade då festen, men det andra gänget ska ha följt efter och mött upp honom på Stureplan mellan ett och två på natten. Där slog en av pojkarna en flaska i huvudet på 16-åringen så denne föll till marken medvetslös. Sen sparkade de honom i huvudet tills en vakt från krogen East lyckades stoppa den brutala misshandeln.

– Jag rusade dit och då sprang alla åt olika håll, pojken ville resa sig upp och försvann sedan, säger vakten till Aftonbladet.

Tog sin tillflykt till Sturecompagniet

Reinfeldts son sägs ha återfått medvetandet och tagit sin tillflykt till nattklubben Sturecompagniet där han fått sällskap av sin äldre bror. Där larmades polisen och skjutsade 16-åringen till S:t Görans sjukhus. Då kontaktades även Fredrik och Filippa Reinfeldt.

Det är inte första gången 16-åringen misshandlas. I januari dömdes en jämnårig pojke till 30 timmars ungdomstjänst för att ha slagit ner Reinfeldt son. 16-åringen hade inget Säposkydd - trots den uppenbara hotbilden mot honom. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och enligt Aftonbladet har tre misstänkta gripits.

- Själva gripandet var ju i vart fall utifrån en polissynpunkt odramatiskt, säger advokat Patric Lindblom till Expressen.

"Visste vem han var"

Enligt Expressen visste en av de misstänkta vem 16-åringen var - innan misshandeln.

- Om han vet vem den här killen är ska jag nog för när­varande inte uttala mig om, säger Patric Lindblom.

- Jag tror nog att polisen vill vara ganska så säker på att man gör en noggrann utredning om jag uttrycker mig försiktigt, säger Patric Lindblom.

Fredrik Reinfeldt har valt att inte kommentera händelsen.