Måndag 27 Sep
Stockholm

Veckans inne- och utelista

November?
1 av 4
November?. Foto: Scanpix
Silvio Berlusconi.
2 av 4
Silvio Berlusconi. Foto: Andrew Medichini/AP/Scanpix
3 av 4
4 av 4

VECKA 45: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 45:

INNE

1. Klimatförändringarna

Det är mitten på november, 8 plusgrader, solglimtar och inte en enda liten snöflinga i hela Sverige. Det är till och med rekord i den officiella statistiken. Och vi blir mer och mer övertygade: Klimatförändrigarna är här och vi gillar dem. Låt vara att Bangladesh typ drunknar snart - vi har ju snöfritt och varmt! Det känns superhärligt och vi plockar därför genast fram de gamla drivgashårsprayerna och freonkylskåpen och skyndar på. Snart har vi sommar ända in i januari.  

2. Zlatan

Namnet på allas läppar nästan varje vecka men den senaste har ju varit sjukare än det mesta och tidningar har i princip skrivit på avtal om att aldrig mer någonsin skriva ett ont ord om Zlatan bara för att få ta del av pressmeddelanden från Bonniers. Cirkusen kring boken är farsartad men Zlatan är Zlatan är Zlatan och han är onekligen intressant, inne, modern, mest, bäst, störst och allt annat.

3. Datumet och tiden

Alla snackar om 11-11-11, klockan 11:11:11 och ja, det är svårt att inte tycka det är lite spännande. Vi gillar ju undergångsromantiken, känslan av att nånting spelar roll och räknas, tron på dramat! Nu blev det inget mer än en upptrappning till ingenting men vi hade kul en liten stund och börjar genast den spännande nedräkningen till 121212 - 12:12:12.

4. Svenska pengar

"Det är så skönt att slippa växla när man åker utomlands", "Det är ROLIGARE att säga JA" och andra vassa argument försökte få oss att gå med i EMU. Politikerna också, de flesta av dem. Men vi sa nej nej nej, det där tror vi inte på och svenska pengar känns såhär med facit i hand sjukt moderna, härliga, trygga och trevliga. Euron not so much.

5. Berlusconi

Hyllas den som hyllas bör! Att meddela sin avgång är det absolut modernaste och mest inne som den italienske pajasen till premiärminister någonsin gjort. Tack Silvio!

UTE

1. Carema

Vidriga förhållande, snålhet, oförtjänta chefsbonusar och ett från ledningshåll nästan total ointresse för de människor man tjänar sina pengar på - såväl åldringar som personal har fått ett helvete i girighetens kölvatten. Bort, ut, försvinn, äckliga Carema. Och ta de vägda kissblöjorna med er när ni går.

2. Scandalbeauties

I flera artiklar har vi visat hur Scandalbeauties beter sig märkligt mot sina användare, struntar i att tjejerna vars lättkläda bilder de tjänar pengar på är underåriga och på andra sitt missbrukar sin ställning. Dessutom försöker de rekrytera ytterligare unga tjejer, ej myndiga, till sin rätt risiga sajt. Scandalbeauties är väldigt ute.

Kommentera
Kopiera länk
Dela