Bild från tidigare häktningsförhandlingar. Till vänster håller en polis en filt över den misstänkte 41-åringen.
Bild från tidigare häktningsförhandlingar. Till vänster håller en polis en filt över den misstänkte 41-åringen. - Foto: ANNIKA AF KLERCKER / SCANPIX

41-åringen åtalad för grov barnvåldtäkt

Mannen är sedan tidigare dömd för mord, ett halvår efter frigivningen misstänks han ha våldtagit en tolvårig flicka i en trappuppgång.


Indragen i en trappuppgång

Den 15 juli i år blev den 12-åriga flickan överfallen och våldtagen efter att ha dragits in i en trappuppgång vid S:t Eriksplan. Larmet kom in till polisen klockan 20:24 på kvällen och flickan ska ha varit på väg till en kompis när hon överfölls.

Efter våldtäkten sökte över 30 poliser efter en misstänkt gärningsman. Mindre än en månad senare greps 41-årige Rocco Jensen lugnt och stilla på Östermalm.

På torsdagen den 24 november inleds rättegången mot mannen. Den 12-åriga flickan kommer inte närvara men rätten kommer att få se inspelade förhör med flickan.

Rocco Jensen dömdes till fyra års fängelse för barnvåldtäkten, olovligt brukande, olovlig körning och narkotikabrott. Ett straff som överklagades från båda sidor till Svea Hovrätt.

Rocco Jensen har tidigare dömds till livstids fängelse för mordet på sin ex-flickvän men straffet tidsbestämmdes till 26 år. I december 2010 släpptes han fri i förtid.

STOCKHOLM. På onsdagen åtalades en 41-årig man misstänkt för att ha våldtagit en 12-årig flicka i en trappuppgång vid St. Eriksplan den 15 juli i år. För 18 år sedan mördade samme man sin då 21-åriga exflickvän.

Brutala övergrepp

12-åringen blev indragen i ett trapphus och utsatt för ett brutalt övergrepp. Mannen ska ha tagit stryptag runt flickans hals, våldtagit henne och lämnat henne liggandes på golvet.

Flickan mår mycket dåligt efter övergreppet och har visat symptom på krisreaktion, skriver Aftonbladet.

Stark bevisning

41-åringens spermier har hittats i flickan och på hennes kläder, vilket gör att bevisningen mot mannen är stark.

– Jag kan bekräfta att det var det som ledde fram till gripandet. Vi fick en träff i systemet som ledde fram till den här mannen, säger kammaråklagare Jennie Söderberg till Aftonbladet.

Mannen har tillbringat större delen av sitt liv bakom låsta dörrar. 1993 dömdes han för mordet på sin ex-flickvän och frigavs i december förra året - ett halvår senare blir flickan våldtagen.

Mannen nekar till brott.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!