Marika Lindgren Åsbrink är för närvarande ekonomiskpolitisk rådgivare för Juholt.
1 av 4
Marika Lindgren Åsbrink är för närvarande ekonomiskpolitisk rådgivare för Juholt. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Lars Enqvist var tidigare socialminister under Göran Persson.
2 av 4
Lars Enqvist var tidigare socialminister under Göran Persson.
Håkan Juholt presenterade Engqvist och Lindgren Åsbrink under torsdagens presskonferens.
3 av 4
Håkan Juholt presenterade Engqvist och Lindgren Åsbrink under torsdagens presskonferens. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Lars Engqvist blir ny huvudsekreterare för Socialdemokraternas partistämma och Maria Lindgren Åsbrik biträdande sekreterare.
4 av 4
Lars Engqvist blir ny huvudsekreterare för Socialdemokraternas partistämma och Maria Lindgren Åsbrik biträdande sekreterare. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Engqvist ny huvudsekreterare i partikommissionen

Före detta socialdemokratiske socialministern Lars Engqvist lämnar ordförandeskapet i SVT och återgår till politiken.


På torsdagen presenterade Håkan Juholt den nye huvudsekreteraren i programkommissionen inför Socialdemokraternas partistämma 2013. Uppdraget, som ses som tungt ideologiskt går till Lars Engqvist. Biträdande sereterare blir Marika Lindgren Åsbrink.

Före detta socialminister

– Jag är glad för att kunna presentera Lars Engqvist. För många av er är han välkänd. En framgångsrik journalist, chefredaktör på framgångsrika tidningar. Osthandlare och SSU-ordförande, sa Håkan Juholt under torsdagens presskonferens, rapporterar Expressen.

Engqvist, som tidigare var socialminister under Göran Persson, kommer nu att lämna ordförandeskapet i SVT och återgå till politiken.

– Jag var med i den regering som lyckades halvera arbetslösheten. Många av de metoder som då användes kanske inte är möjliga att använda på samma sätt i dag, förklarade Engqvist vid presskonferensen, och fortsatte:

– Vi måste börja med den verklighet som är i dag.

Ekonomiskpolitiske rådgivaren blir biträdande sekreterare

För närvarande är Marika Lindgren Åsbrink ekonomiskpolitisk rådgivare till Håkan Juholt. Hon arbetar som socialdemokratisk politisk sekreterare i Stadshuset och politiker i Sundbyberg, och är dessutom huvudsekreterare för Socialdemokraternas kriskommission.

– Det ska bli väldigt spännande att få vara med i det här arbetet, säger Lindgren Åsbrink om nya uppdraget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!