Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flashback avslöjade Mille Markovics bildbluff

- 20/12/2011, 07:32 -
Skandalen har skadat kungafamiljen hävdar Bertil Ternert.
1 av 3

Skandalen har skadat kungafamiljen hävdar Bertil Ternert.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Bertil Ternert hoppas att man nu kan gå vidare och lämna allting bakom sig.
2 av 3

Bertil Ternert hoppas att man nu kan gå vidare och lämna allting bakom sig.

LEIF R JANSSON / SCANPIX

Här är videoklippet som avslöjar Mille Markovics.
3 av 3

Här är videoklippet som avslöjar Mille Markovics.

Faksimil Youtube

"Det här har tagits som någon form av sanning. Jag hoppas att vi kan gå vidare nu och lämna det här bakom oss."

STOCKHOLM. "Kungabilden" är en bluff. På forumet Flashback avslöjar den anonyma användaren "Stig-Britt" att kungens huvud är inklippt från en intervju tillsammans med drottning Silvia från 1976. Det har tidigare fastslagits att den före detta porrklubbsägaren Mille Markovics kan ha manipulerat kungabilden, men det var inte förrän "Stig-Britt" steg för steg förklarade varför bilden är en bluff och var orginalbilden kommer ifrån.

– Jag kan inte tekniskt säga att det är den bilden men det har varit några dagar som ett antal källor pekat på att det här är falskt, säger hovets presschef Bertil Ternert till Nyheter24 och fortsätter:

– Den här bilden bekräftar ytterligare att det är så.

Originalet återfinns i ett videoklipp där kungen intervjuas tillsammans med drottning Silvia. Filmen ligger uppe på Youtube och återanvänds i ett inslag i duon Filip och Fredriks program "100 höjdare".

När Nyheter24 får tag på Bertil Ternert sent på måndagskvällen säger han att det är skönt att någon äntligen har gått till botten med hela historien.

– På så sätt är det bra att det nu kommer fram. Det här har pågått under ett år och har skadat kungen och kungafamiljen.

Bertil Ternert tycker också att det är beklagligt att Mille Markovic version har beskrivits som en sanning så länge och att det är positivt att man nu granskar det här hårdare.

– Det här har tagits som någon form av sanning. Jag hoppas att vi kan gå vidare nu och lämna det här bakom oss, säger Bertil Ternert till Nyheter24

Här är intervjun med kungen och drottningen från 1976