Många av tågen är inställda efter stormen.
Många av tågen är inställda efter stormen. - Foto: Fredrik Persson/SCANPIX

Fortsatt tågkaos att vänta - tågen till Norrland inställda

Många tåg är fortfarande inställda efter stormen i natt. I vissa fall kommer tågtrafiken stå still tills i morgon.


Efter att stormen Dagmar härjade i natt är vissa tågsträckor fortfarande stängda. Flera tåg har ställts in och kommer inte att kunna gå förrän i morgon. De områden som främst påverkas är Dalarna och Norrland.

- Nattågen till Norrland kommer inte att kunna gå i natt. Den banan inte öppen för trafiken än. Samma sak gäller tågen mot Dalarna från Stockholm. Där är det flera sträckor som inte är öppnade, säger Magnus Andersson på SJ:s pressjour till Nyheter24.

Problemen har främst orsakats av att träd har blåst omkull vid spåren och förhindrar trafiken. Vid vissa områden kommer det att ske nattarbete för att försöka öppna spåren.

- I en del fall där vi saknar prognos vet vi inte hur lång tid det kommer att ta innan trafiken är i gång, säger Monica Näslund vid Trafikverkets pressjour.

SJ
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.