Söndag 13 Jun
Stockholm

Prästslagsmålskaos med kvastar

Slagsmålet utbröt när kyrkan skulle städas.
1 av 4
Slagsmålet utbröt när kyrkan skulle städas. Foto:
Polis fick storma kyrkan.
2 av 4
Polis fick storma kyrkan. Foto:
100 präster och munkar slogs.
3 av 4
100 präster och munkar slogs. Foto:
Kan inte enas om kyrkan.
4 av 4
Kan inte enas om kyrkan. Foto:

VIDEOEXTRA. Palestinsk polis fick inkallas när över 100 präster och munkar slogs med kvastar när födelsekyrkan i Betlehem skulle städas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Födelsekyrkan:

Födelsekyrkan i Betlehem är en av de äldsta kyrkorna i världen som fortfarande är i bruk. Kyrkan uppfördes på 300-talet av kejsar Konstantin den store över den grotta som av traditionen utpekas som Jesu födelseplats.

Läs mer på wikipedia.

Kyrkan är byggd på den plats där Jesus sägs vara född. Det stora slagsmålet uppstod när kyrkan skulle föreberedas inför den ortodoxa julen den 7:e januari. Över 100 präster och munkar fajtades snart med knytnävar, sparkar och kvastar. Ingen har skadats allvarligt och ingen greps enligt polisen.

Bakgrunden till bråket är som det oftast är - människor har då och då svårt att komma överens. Kyrkan delas av grekisk ortodoxa och armeniska apostoliska som administrerar olika delar. Det är inte första gången det blir bråk i kyrkan, stämningen mellan de båda grupperna har varit infekterat en längre tid då de alltid anklagar varandra för att inkräkta på varandras territorium, enligt Reuters.

breaking news, world news, and news about the economy

Kommentera
Kopiera länk
Dela