Slagsmålet utbröt när kyrkan skulle städas.
1 av 4
Slagsmålet utbröt när kyrkan skulle städas.
Polis fick storma kyrkan.
2 av 4
Polis fick storma kyrkan.
100 präster och munkar slogs.
3 av 4
100 präster och munkar slogs.
Kan inte enas om kyrkan.
4 av 4
Kan inte enas om kyrkan.

Prästslagsmålskaos med kvastar

VIDEOEXTRA. Palestinsk polis fick inkallas när över 100 präster och munkar slogs med kvastar när födelsekyrkan i Betlehem skulle städas.


Födelsekyrkan:

Födelsekyrkan i Betlehem är en av de äldsta kyrkorna i världen som fortfarande är i bruk. Kyrkan uppfördes på 300-talet av kejsar Konstantin den store över den grotta som av traditionen utpekas som Jesu födelseplats.

Läs mer på wikipedia.

Kyrkan är byggd på den plats där Jesus sägs vara född. Det stora slagsmålet uppstod när kyrkan skulle föreberedas inför den ortodoxa julen den 7:e januari. Över 100 präster och munkar fajtades snart med knytnävar, sparkar och kvastar. Ingen har skadats allvarligt och ingen greps enligt polisen.

Bakgrunden till bråket är som det oftast är - människor har då och då svårt att komma överens. Kyrkan delas av grekisk ortodoxa och armeniska apostoliska som administrerar olika delar. Det är inte första gången det blir bråk i kyrkan, stämningen mellan de båda grupperna har varit infekterat en längre tid då de alltid anklagar varandra för att inkräkta på varandras territorium, enligt Reuters.

breaking news, world news, and news about the economy

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.