Polisen misstänker en 37-åring för mordet i en gångtunnel i centrala Kristinehamn. Bilden är från ett annat tillfälle.
Polisen misstänker en 37-åring för mordet i en gångtunnel i centrala Kristinehamn. Bilden är från ett annat tillfälle.

Grovt kriminell 37-åring misstänks för gångtunnelmordet

Straffad närmare 40 gånger. Satt häktad för misshandel och olaga hot men släpptes fri - trots alla varningsklockor. En vecka senare knivhöggs en 29-åring till döds. 37-åringen är huvudmisstänkt för mordet.


Under natten till juldagen höggs en 29-årig man till döds i en gångtunnel i Kristinehamn. Mannen hittades av två kvinnor som larmade polisen klockan 03.34. Dagen efter greps en 37-årig man med kraftig kriminell bakgrund misstänkt för mordet.

37-åringen är välkänd av polisen och rättsväsendet. Han har straffats närmare 40 gånger, senast för att ha misshandlat sin flickvän med knytnävesslag och en bekant med en skiftnyckel, enligt Nwt. Han dömdes till ett år och tre månaders fängelse för bland annat grov misshandel och visar enligt tingsrätten en ”avsevärd aggressionsnivå”. Han hade blivit villkorligt frigiven några månader tidigare efter att ha dömts till fyra års fängelse för att ha knivhuggit en annan man.

En vecka innan gångtunnelmordet i Kristinehamn satt 37-åringen häktad för ännu ett fall av misshandel och olaga hot, enligt Nwt. Han sägs ha hotat en annan man i telefon med att säga att ”det är kört för honom” och att han skulle ”skjutas i knäskålarna”.

Trots alla varningsklockor valde en åklagare att släppa häktningen, skriver Nwt. Nu sitter 37-åringen återigen häktad - misstänkt för mord.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!