Polisen ska ha identifierat den 10-årige innebandypojken.
Polisen ska ha identifierat den 10-årige innebandypojken. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Polisen vet vem innebandypojken är

Enligt nya uppgifter kan pojken ha blivit kvarlämnad av andra skäl än vad som tidigare uppgetts.


Det här har hänt

På lördagen kom uppgifterna om att en pojke i tioårsåldern från Stockholm övergavs av sin pappa efter innebandyturneringen Storvreta Cup i Uppsala.

När far och son skulle åka hem till Stockholm så fick inte sonen åka med. Anledningen ska ha varit att pappan tyckte att sonen spelade för dåligt i turneringen.

När lagledaren, som hittat pojken gråtandes i kylan, ringde pappan sa han att "pojken hade spelat för jävla dåligt och kunde gå hem".

UPPSALA. Polisen har via tips tagit reda på vem den 10-åriga innebandypojken är. Efter ett flertal förhör med olika uppgiftslämnare har pojken och pappan kunnat identifierats.

Enligt polisen finns uppgifter som pekar på att pojken lämnades ensam utanför sporthallen av andra skäl än att pappan tyckte att han spelat för dåligt.

– Det har framkommit omständigheter som pekar på en annan förklaring till att han lämnades där än vad som tidigare sagts, säger polisens presstalesman Christer Nordström, till Nyheter24.

Har ni varit i kontakt med pojken?

– Det kan jag inte gå in på, men vi vet vem pappan och pojken är. Vi kan inte gå in på några närmare detaljer än så av hänsyn till pojken och familjen.

Fler utredningsåtgärder

I ett pressmeddelande meddelar polisen att det finns fler förundersökningsåtgärder att vidta, och att det kommer att göras snarast möjligt.

Enligt Christer Nordström kommer fler personer att förhöras så snart som möjligt.

– Men när de äger rum kan jag inte svara på, säger han till Nyheter24.

Polisen har tidigare haft problem med att kunna identifiera pojken och därför valt att lämna över utredningen till åklagare.

I nuläget vill man inte gå ut med fler uppgifter av hänsyn till förundersökningen och familjen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!