Den misstänkte rånaren fångad på bild av övervakningskameran i tunnelbanan.
1 av 3
Den misstänkte rånaren fångad på bild av övervakningskameran i tunnelbanan. - Foto: Övervakningskamera
Enligt polisen rör det sig om kriminella gäng i åldrarna 15 - 20 år.
2 av 3
Enligt polisen rör det sig om kriminella gäng i åldrarna 15 - 20 år. - Foto: Övervakningskamera
Rånoffren tvingas under knivhot till kontantuttag.
3 av 3
Rånoffren tvingas under knivhot till kontantuttag. - Foto: Övervakningskamera

Rånvågen i Alby: Vittnen skräms till tystnad

Efterlyst rapporterar om hur polisen står maktlösa efter hundratals fall av rån i Stockholmsförorten Alby. I onsdagens Efterlyst i TV3, som sänds klockan 20:00, uppmanar polisen människor att hjälpa polisen.


STOCKHOLM. Just nu jobbar polisen intensivt med en stor rånvåg i Alby. Trots att det finns hundratals fall där gärningsmännen beskrivs med liknande signalement så vågar ingen vittna.

I kvällens Efterlyst går Södertörnspolisen ut och uppmanar människor att kontakta polisen för att stoppa en allt mer alarmerande utveckling.

Tvingas till kontantuttag under hot

Flera av rånen har inträffat omkring tunnelbaneuppgången på Tingsvägen i Alby. Rånarna ska ha uppmärksammat personer med dyra mobiltelefoner i handen och därefter följt efter dem.

Efterlyst tar upp ett av fallen där en man nyss gjort ett uttag på bankomaten i centrum. Rånarna ska ha iakttagit honom och följt efter. Mannen tvingas under knivhot tillbaka till bankomaten för att ta ut mer kontanter. Under tiden blir han huggen i benet och förs senare med ambulans till sjukhus för operation.

Ingen vågar vittna

Enligt polisen hindras utredningen av att ingen vågar vittna.

– De kriminella har skapat sig en egen trygghet genom att skrämma andra människor till att inte tjalla på dem, att inte berätta vilka de är, säger Daniel Löfgren vid södertörnspolisen till Efterlyst.

Polisen menar att vittnen sällan råkar illa ut och därför till människor att våga stiga fram.

Efterlyst sänds 20.00 i TV3.

/
Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.