Söndag 18 Apr
Stockholm

Juholt kallar till presskonferens på lördagen: "Ska meddela sin avgång"

Juholt har något att berätta.
Juholt har något att berätta. Foto:

Enligt ett pressmeddelande ska Socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholt hålla en pressträff i Oskarshamn på lördag eftermiddag. Där ska han meddela sin avgång, enligt uppgifter till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Håkan Juholt och det verkställande utskottet ska vara överens om att han måste lämna posten som partiledare för Socialdemokraterna. Detta rapporterade TV4-Nyheterna som talat med en "insatt S-källa". Uppgifterna har bekräftats av en källa nära Håkan Juholt som Nyheter24 varit i kontakt med.

SVT avslöjade under fredagskvällen spelet bakom kulisserna.

"Det Jämtin inte berättade var att VU efter lång övertalning fått Juholt att gå med på att lämna sitt uppdrag för partiets skull."

Juholt ska ha försökt förmå VU att ge honom en ny chans, bland annat genom att försöka byta ut sin högra hand, den ekonomisk politiske talesmannen Tommy Waidelich, skriver SVT.

Men förslaget nobbades.

"Juholt lovade att han lämna sin post i utbyte mot att VU uttalade sitt förtroende för honom", skriver SVT.

Enligt överenskommelsen får Juholt själv välja tidpunkten för sin avgång, enligt SVT:s källa.

Lämnade Stockholm utan att säga ett ord

Under fredagskvällen, bara timmar efter att Juholt anlänt till hemstaden Oskarshamn, kallade Socialdemokraternas presschef Fredrik Kornebäck till en pressträff på Köpcentrat Flanaden i Oskarshamn på lördag eftermiddag. Han lämnade Stockholm utan att möta journalisterna utanför partihögkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm.

Tidigare under dagen lämnade partisekreteraren Carin Jämtin under en presskonferens beskedet att Juholt har VU:s förtroende - efter två dagar med möten bakom stängda dörrar.

– Håkan Juholt har nu lämnat VU och åkt hem till Oskarshamn. Han behöver vila, men vi i VU har fortsatt förtroende för honom, sa Jämtin på presskonferensen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela