Man hotade döda sina tre barn

I Sälen skadades ett barn allvarligt när en pappa försökte mörda sina tre ungar.


En trebarnsfar i Dalarna flippade tidigt på söndagsmorgonen. Plötsligt ringde mannen, som är i 50-årsåldern, till polisen och hotade att ta livet av både sig och barnen.

– Vi beordrade dit polis och ambulans men polisbilen fick åka ända från Mora, tio mil i halt väglag, säger Sören Sandell, länsvakthavande befäl i Dalarna, som också berättar för Nyheter24 att det ofta känns som att man bara har tur som hinner fram.

Ambulansen, som skickades till platsen i Sälenområdet, tog sig av säkerhetsskäl inte ända fram till mannen och barnen. Han valde dock själv efter ett tag att släppa barnen till ambulanspersonalen. Samtliga barn är under nio år och kördes omgående till Falu lasarett, eftersom ett blivit knivskuret.

– Barnet blev knivskuret, men det har inte livshotande skador, säger Sören Sandell till DT.

Efter läkarkontroll och samtal med en speciell krisgrupp på sjukhuset kunde två av barnen åka hem. Mamman befann sig under händelsen på annan ort men är nu tillsammans med sina barn.

Polisen vill inte kommentera om mannen var beväpnad vid gripandet, men har är dock inte känd av polisen sedan tidigare. Mannen sitter nu inlåst på Moras polisstation och klockan 12.05 anhölls han för försök till mord.

– För tillfället finns rättsläkare på plats för att undersöka både offer och gärningsman. Och i morgon kommer familjevåldsenheten från polisen i Borlänge att ta vid imorgon och utreda ärendet, säger Sören Sandell till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?