Fyra svenskar och deras thailändske chaufför omkom i den här bilolyckan i början av februari. Hittills i år har 33 svenskar mist livet i semesterparadiset.
1 av 2
Fyra svenskar och deras thailändske chaufför omkom i den här bilolyckan i början av februari. Hittills i år har 33 svenskar mist livet i semesterparadiset. - Foto: AP / SCANPIX
Landet har även skakats av terrordåd, som när två explosioner skakade Bangkok den 14 februari.
2 av 2
Landet har även skakats av terrordåd, som när två explosioner skakade Bangkok den 14 februari. - Foto: Apichart Weerawong / AP / SCANPIX

Fler och fler svenskar dör i semesterparadiset Thailand

Bara under årets två första månader har 33 svenskar omkommit i det populära turistlandet. Framför allt är det trafiken som är boven.


Årets dödsolyckor

5 januari: Motorcykelolycka, Phuket

5 januari: Elolycka (två döda), Ban Nhonshoug

2 februari: Trafikolycka (fyra döda), Phangnga

6 februari: Drunkningsolycka, Krabi

25 februari: Fallolycka, Phuket

26 februari: Motorcykelolycka, Phuket

Sammanställning: Aftonbladet.

BANGKOK. För allt fler svenskar slutar vistelsen i semesterparadiset Thailand på värsta tänkbara sätt. Enligt en kartläggning som P4 Extra gjort har 33 svenska medborgare omkommit bara under 2012, bland annat i flera uppmärksammade olyckor.

Ofta har dödsfallen varit kopplade till den thailändska trafiken som lämnar mycket övrigt att önska. Men hittills i år är det nio liv som krävts i olyckor - de övriga är naturliga dödsfall.

– De bor här en längre stund och så dör de av naturliga skäl, säger Pär Kågeby vid svenska ambassaden i Bangkok till P4 Extra.

Under 2011 dog 99 svenskar i Thailand vilket är den högsta siffran sedan tsunamin 2004.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Borlänge: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar uppges ha kolliderat vid Domnarvsrondellen i Borlängen", skriver polisen på sin hemsida.

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.