Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Birro och Bard leder Nyheter24:s nya opinionssajt

"Vi nappade direkt", säger Birro.
1 av 3

"Vi nappade direkt", säger Birro.

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

Bard berättar att hans tidigare relation med Nyheter24 gjorde det enkelt att tacka ja.
2 av 3

Bard berättar att hans tidigare relation med Nyheter24 gjorde det enkelt att tacka ja.

Bertil Ericson / SCANPIX

3 av 3

SCANPIX

Nyheter | 01/04/2012 15:45

"Det är två stora tänkare som nu får mycket större utrymme".

Nyheter24 kan i dag avslöja att författaren Marcus Birro och debattören Alexander Bard blir redaktörer för vår nya storsatsning B & B - Opinion för unga. Sajten och webbteveprogrammet med samma namn kommer, till skillnad från resten av Nyheter24, gå under betalvägg. 

- Det är två stora tänkare som jag anser borde få mycket större utrymme. Jag tror många är villiga att betala för att få tillgång till Birros och Bards briljanta åsikter, säger chefredaktör Ehsan Fadakar.

Birro och Bard stod högst upp på Nyheter24:s önskelista och Fadakar är övertygad om att de är rätt män att leda landets unga genom en snårig politisk djungel.

– Både Birro och Bard väcker känslor ute i stugorna. Att deras efternamn passar så bra bredvid varandra var egentligen bara en bonus, säger Fadakar.

Med politiskt kunnige Birro och folkkäre Bard vid rodret är det bäddat för en succé. 

- Jag och Alexander har många åsikter, när Nyheter24 presenterade förslaget nappade vi direkt, säger Birro

- När jag såg passionen i Marcus ögon så var det svårt att tacka nej. Dessutom har jag och Nyheter24 en relation sen tidigare, det underlättade mitt beslut, säger Alexander Bard

Sajten lanseras den första maj och ett månadsabonnemang kostar endast 19.90. 

Fotnot: Marcus Birro har en klausul i sitt kontrakt som gör gällande att han får avbryta uppdraget om han skulle vilja kandidera till ny partiledare för KD.