Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fängelse för dödskörning i hus - "skulle begå kollektivt självmord"

Mannens kamrat avled direkt vid kraschen.
1 av 2

Mannens kamrat avled direkt vid kraschen.

Bertil Ericson / SCANPIX

Göta hovrätt dömer mannen till fängelse för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.
2 av 2

Göta hovrätt dömer mannen till fängelse för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

Anna Hållams/Scanpix

Nyheter | 05/04/2012 21:25

Den 27-årige man i Östergötland som tillsammans med en kamrat kraschade en bil i en villa, döms nu till två års fängelse av Göta hovrätt.

SKÄNNINGE. Det var i augusti 2011 som mannen och hans vän i hög hastighet körde rakt in i ett hus i Skänninge. Kamraten avled direkt vid olyckstillfället, medan mannen överlevde med svåra skador. I polisförhör menade mannen att han och kamraten hade tänkt begå kollektivt självmord genom att krascha bilen i en skola. Under färden tappade föraren kontrollen och bilen for rakt in huset, som flyttades två decimeter i sidled.

Mannen tog senare tillbaka historien och sa att de båda druckit stora mängder alkohol innan olyckan. Han åtalades för dråp men friades av Linköpings tingsrätt med motiveringen att "kraschen var en ren olyckshändelse", Östgöta Correspondenten.

Efter att åklagarsidan överklagat domen till Göta hovrätt, dömdes mannen på torsdagen till två års fängelse för grov vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död.