Gängledaren som mjuknade - eller?

- 14/03/2009, 14:07 -

40-åringens kriminella karriär tycks aldrig ta slut. Nu åtalas han.

Gängledaren som mjuknade –eller?

För bara några veckor sedan skrev Nyheter24 om en tungt kriminellt belastad 40-årig OG-ledare som ville bli fosterpappa åt en 18-åring. 40-åringen har ett förflutet i mc-klubben Bandidos, som president för mc-gänget Outlaws och nu senast som medlem i Original Gangsters.

Efter några få månader som medlem i Denho Acars gäng Original Gangsters kunde 40-åringen stoltsera med titeln tredjeman med presidentansvar för både Stockholm och Gävle. Men karriären i OG blev kortvarig för 40-åringen. En 18-årig pojke som riskerade att hamna snett kom i vägen.

40-åringen anmälde intresse för att bli fosterförälder och inom kort flyttade 18-åringen in hos mannen. Efter ett par månader avslöjades härvan och 40-åringen tvingades till avbön. Mannen lovade dyrt och heligt att han valde pojken framför gänget och för flera tusen kronor köpte han sig fri från OG, enligt mannens egna uppgiftter.

– Hade jag inte haft honom hade jag kunnat köra hur långt som helst (inom OG, reds anm), sa mannen då till Aftonbladet.

Socialtjänsten i Sandviken flyttade på 18-åringen för några dagar sedan. Och nu står 40-åringen åtalad för stämpling till mord och utpressningsförsök, skriver Arbetarbladet.

Ljuga om OG –en dyr affär

Den 40-årige mannen ska, enligt åklagaren Christer Sammens, ha beordrat en underhuggare att skjuta tre människor som under ett bråk hävdat att de tillhör OG, skriver Dagens Nyheter. När underhuggaren vägrade skjuta trion krävde 40-åringen underhuggaren på 200 000 kronor. Håll kvar den siffran i minnet.

OG-ledaren Deno Acar förnekar att de brotten som 40-åringen är misstänkt för har något att göra med Original Gangsters.

– Det är trist, han hade lämnat det här livet bakom sig för att ta hand om fostersonen, sa Acar till Arbetarbladet.

Men de 200 000 kronorna då? Enligt en källa med insyn i utredningen finns det en förklaring till det också.

–Det ironiska är att han (40-åringen, reds. anm) i samband med avhoppet själv såg sig tvingad att betala 200 000, pengar som hans sambo förde över till Dano Acar i Turkiet, berättar källan för Dagens Nyheter.

Original Gangsters bötessystem

Original Gangsters hemsida kan man dessutom läsa om nätverkets bötessystem. Reglerna är enkla, tydliga och går inte att misstolka.

Varken provmedlemmar eller fullvärdiga medlemmar får ta narkotika. Alla ska kunna komma ut efter ett urinprov visar sig negativt. Den medlem vars prov visar sig vara positivt kommer att straffas med böter. 1: 50 000 KR, 2: 100 000 KR, 3: 200 000 KR och automatisk uteslutning från O.G.

Man får inte stöta på någon av brödernas fru, flickvän eller älskarinna. Den som bryter mot dessa regler kommer att straffas med antingen böter på 200 000 KR eller döden, om man haft närkontakt med varandra. Den som blir drabbad har rätten att avgöra vilket straff som ska tillämpas. Händelsen leder dock till automatisk uteslutning ur O.G.

"Bryt med OG. Känner någon sig skraj, kontaka oss."

Samtidigt sträcker rikskrimchefen Tommy Hydfors ut en hjälpande hand till dem som skrivit kontrakt med Acar och hans Original Gangsters. Hydfors anser att det bästa är att bryta med Acar och hans kumpaner så snart som möjligt.

–Känner någon sig skraj ska han ta kontakt med Rikskrim så ska vi se till att hjälpa honom, säger Tommy Hydfors till Dagens Nyheter.

Skrivet av: