Onsdag 19 Maj
Stockholm

Mördade sina söner - nu ska Sigtunamamman utvisas

Pojkarnas kläder hittades i närheten av platsen.
1 av 3
Pojkarnas kläder hittades i närheten av platsen. Foto: Christine Olsson / SCANPIX
Pojkarna hittades döda i vattnet vid Sigtuna.
2 av 3
Pojkarna hittades döda i vattnet vid Sigtuna. Foto: Christine Olsson / SCANPIX
Mamman i rättssalen.
3 av 3
Mamman i rättssalen. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Hovrätten beslutar att mamman som dödade sina två barn kommer att utvisas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sigtunamorden

Pojkarna anmäldes försvunna av pappan klockan 22.00 på söndagskvällen den 18/9-2011.

Klockan 12.00 på måndagen hittade kustbevakningen en av kropparna vid Munkholmsbadet i Sigtuna. Tre timmar senare hittades den andra kroppen. Pojkarnas kläder hittades i närheten av platsen.

onsdagen två dagar senare erkände mamman att det var hon som dödat pojkarna.

Den 31-åriga mamman som i september 2011 dödade sina två söner, fyra respektive åtta år gamla, kommer att utvisas till sitt hemland Kenya.

Mamman, som fått vård då hon lider av en allvarlig psykisk störning, har tidigare yrkat att hovrätten ska häva beslutet om utvisning eller i vilket fall tidsbegränsa återreseförbudet - eftersom hon är rädd för sin egen säkerhet om hon tvingas återvända till Kenya.

Hon ska ha uppgett att hon fått ta emot dödshot på grund av sina handlingar och hävdat att hon djupt ångrar det som hänt och vill kunna besöka barnens grav även när vården upphör. Enligt mamman har hon även en väninna som utgör ett mycket viktigt stöd för henne, trots att hon är frihetsberövad.

Familjen kvar i Kenya

31-åringen har sin familj kvar i Kenya och de kom också på besök till pojkarnas begravning. Även om kontakten med modern har varit och är ansträngd har hon en god kontakt med sin syster som bor i hemlandet.

Trots mammans invändningar har hovrätten beslutat att gå på tingsrättens linje och  beslutat att hon ska skickas hem.

"Vad som förekommit här föranleder inte hovrätten att göra några andra bedömningar än de som tingsrätten har gjort, vare sig i fråga om förutsättningarna för utvisning eller om återreseförbudets omfattning. Tingsrättens dom ska alltså inte ändras." - skriver Svea Hovrätt i domen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela