Mannen var inte nöjd när han släpptes fri.
1 av 3
Mannen var inte nöjd när han släpptes fri. - Foto: Jessica Gow/SCANPIX
50-åringen attackerade domstolsbyggnaden.
2 av 3
50-åringen attackerade domstolsbyggnaden. - Foto: Jessica Gow/SCANPIX
50-åringen är Norrbottens meste bankrånare. Han har rånat fyra banker. OBS. Bilden har inget med texten att göra.
3 av 3
50-åringen är Norrbottens meste bankrånare. Han har rånat fyra banker. OBS. Bilden har inget med texten att göra. - Foto: Roger Tillberg/SCANPIX

Fri rånare söp till och attackerade domstolen

Efter att bankrånaren nyligen släpptes fri tröttnade han på frivården. Han söp till och attackerade domstolen.


Frivård
Frivården är den del av Kriminalvården som ansvarar för påföljder i frihet. En stor del av frivårdens arbete handlar om övervakning. Frivården övervakar både de klienter som blir villkorligt frigivna från fängelse och de som döms till skyddstillsyn.
LULEÅ. Efter att ha avtjänat ett tre månaders fängelsestraff för olaga hot och knivbrott släpptes den 50-årige mannen fri. Något han blev väldigt missnöjd med. 50-åringen söp till och gick till attack mot tingsrättens byggnad. Motivet? Mannen var missnöjd med sitt liv i frivård.

Han är Norrbottens meste bankrånare. Den 50-årige mannen har tidigare rånat Handelsbanken i Råneå, Nordeabanken i Luleå och Swedbank i Boden. Det senaste rånet ägde rum för ett år sen, också det i Boden. Den här gången var det Nordeabankens tur. Mannen rusade in i banken och sa att han skulle sätta eld på deras arbetsplats.

50-åringen dömdes inte för rån utan för olaga hot och brott mot knivlagen. Straffet blev tre månaders fängelse och nu är 50-åringen släppt på frivård. Något han inte var nöjd med. Mannen blev så förnärmad över att han fått frivård att han attackerade domstolen som beslutat att släppa honom fri.

Han söp till och krossade glaset till entrédörren som leder till både tingsrätten och kriminalvården. Men motivet bakom alla rånen och domstolsattacken kan vara ett annat. Mannen ska ha rånat flera banker som ett rop på hjälp.

– Uppenparligen har den här mannen ingen fast punkt i tillvaron, säger kammaråklagare Åke Hansson till NSD.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!