Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hotell förvarade livsmedel på toaletten

- 27/07/2012, 15:24 -
Läsken förvarades inne på personaltoaletten i köket.
1 av 2

Läsken förvarades inne på personaltoaletten i köket.

SCANPIX

Inne på toaletten kunde personal som var törstig hämta sig en läskburk.
2 av 2

Inne på toaletten kunde personal som var törstig hämta sig en läskburk.

SCANPIX

Hotellet anmäls av miljönämnden efter att man förvarade livsmedel på toaletten.

SKÖVDE. Miljönämnden gjorde en minst sagt ovanlig anmälan mot ett hotel i Skövde. Nämnden krävde att hotellet omedelbart slutade att "förvara livsmedeltoaletten". Den mindre smakfulla upptäckten gjordes under en planerad inspektion. Men det visade sig att det inte alls rörde sig om livsmedel.

Varför förvarade ni livsmedel på toaletten?
– Det var inte livsmedel vi hade på toaletten utan det var läskburkar. Hela byggnaden som hotellet ligger i renoveras, då har vi blivit av med vissa förvaringsutrymmen. Då använde vi toaletten som förvaringsutrymme, säger Hotell Skövdes ägare Jan Rogevind till Nyheter24.

Var på toaletten låg läskburkarna?
– Vi ställde in det på en hylla där vi förvarar rengöringsmedel, cirka två meter från toaletterna.

Vad var det för typ av toalett?
– Det är en kökstoalett som används av personalen. Det här är ingen läsk vi säljer vidare till gäster. Det blir mycket damm i byggnaden under renoveringen och då har jag köpt läsk till personalen.

Jan Rogevind berättar att hans hotell har goda regler. Han meddelar att man har slutat förvara läsk på toaletten efter Miljönämndens anmälan.

Att kombinera mat och toalettbesök
För vissa människor hänger begreppen restaurang och toalett starkt ihop. Ja, vissa vill faktiskt äta sina måltider på toaletten. Det är något som flera restaurangägare tagit vara på.

Se hur det går till på toalett-restaurangen i Taiwan där gästerna äter middag och sitter på toa samtidigt: