Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här äter Tillväxtverket samtidigt som de avskedar

- 30/07/2012, 14:38 -
Rimmad lax och mousserande vin.
1 av 5

Rimmad lax och mousserande vin.

SCANPIX

Blöta ostron.
2 av 5

Blöta ostron.

Malin Hoelstad / SCANPIX

Smaskig gösfilé.
3 av 5

Smaskig gösfilé.

Leif R Jansson / SCANPIX

Gästabud med ankbröst.
4 av 5

Gästabud med ankbröst.

SCANPIX

Efter en riktig lyxmiddag passar det fint med lite sötma i form av creme brûlee.
5 av 5

Efter en riktig lyxmiddag passar det fint med lite sötma i form av creme brûlee.

SCANPIX

På drygt två år har myndigheten lyckats spendera nästan 7,5 miljoner kronor på frosseri och nöjen. Ankbröst, gösfile och fina viner; här är hela listan.

Tillväxtverket har minus på kontot och måste spara runt tio miljoner kronor. 

Anledningen? Sedan januari 2010 har verket lyckats spendera omkring 7,5 miljoner kronor på bland annat mat och nöjen, visar en granskning som DN gjort. 

Utan att få smaka en enda tugga har skattebetalarna fått stå för notan för verkets frosseri. Och det är inte vilken mat som helst som mättat personalens magar - här är listan på vad verket ätit: 

Ankbröst, rimmad lax och vaniljbavaraoise.

Gösfile, rimmad lax, scampi och marulk. Kaffe och mineralvatten.

Vin och vinprovning. Sprit.

Chokladprovning.

Fyrarätters japansk middag.

Argentinsk grillbuffe.

Öl.

Dryckesprovning.

Mousserande vin med snacks.

Halstrad torsk.

Ostron, räkor, musslor.

Grillad fläskfilé, sparris och creme brulee.

Kaffe med dopp.

Julmiddag.

Fjordlax, fjällröding och älgbiff.