Ior är till salu för 6 000 kronor.
1 av 3
Ior är till salu för 6 000 kronor. - Foto: Blocket / Faksimil
Ior är bara ett år, lite för ung att rida på än så länge.
2 av 3
Ior är bara ett år, lite för ung att rida på än så länge. - Foto: Agebo aktivitetsgård
Lotta och Roy Jonsson stänger aktivitetsgården.
3 av 3
Lotta och Roy Jonsson stänger aktivitetsgården. - Foto: Agebo aktivitetsgård

Nu säljer hon Ior på Blocket

Åsnan Ior är till salu. Han poppade upp på Blocket måndagen efter att ägarna Roy och Lotta Jonsson bestämt sig för att stänga ner den aktivitetsgård de driver.


KALMAR. – Jag tycker att en åsna ska heta Ior helt enkelt, säger Lotta Jonsson till Nyheter24

Hon älskar serien Nalle Puh och speciellt Iors trötta kommentarer som ofta går i stil med: "Vilken vacker morgon... om det nu blir en vacker morgon".

Dock är inte Ior på Ageby aktivitetsgård, dit familjer vallfärdar för att rida ponny och klappa tama djur, lika trumpen som den tecknade åsnan i den kända barnserien.

Ettårige Ior kommer säljas för 6 000 kronor och en hel del personer har redan hört av sig efter att annonsen lades ut på Blocket och uppmärksammades av Barometern

– Vi säljer även kaniner, marsvin, ponnyhästar och indiantälten som vi importerat från USA, berättar Lotta Jonsson, som nu tillsammans med maken Roy bestämt sig för att satsa helhjärtat på vinprovning och spa - företag de drivit parallellt med aktivitetsgården.

– Vi har haft en jämn ström med besökare under åren som kommit hit för att uppleva landet och djuren men nu vill vi satsa på vuxenverksamhet fullt ut, säger Lotta Jonsson.

Det totala priset på djuren och indiantälten har ingen betydelse, huvudsaken är att djuren får ett bra hem. Vem som får ta över Ior är ännu oklart, men den personen kan vänta sig en en snäll åsna som lufsar runt, så som bara åsnor kan.

– Men visst är han envis och väldigt stark också, åsnor kan användas till både tävling och att rida på, men än så länge är han lite för ung, säger Lotta Jonsson.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!