Före detta S-politikern Nalin Pekgul kallades "klappturk" på Twitter.
Före detta S-politikern Nalin Pekgul kallades "klappturk" på Twitter. - Foto: Scanpix

Moderat kallade S-toppen för "klappturk"

Moderaternas twitter-ansvarige Thomas Böhlmark kallade före detta S-politikern Nalin Pekgul för "klappturk". Nu stängs han av från jobbet.


SVERIGE. Politiske sekreteraren för Moderaterna, Thomas Böhlmark var fram till idagansvarig för partiets officiella twitter-konto. Vid 22-tiden på lördagskvällen skrev han ett inlägg där han beskrev förde detta S-politikern Nalin Pekgul för "klappturk", vilket upprörde många twitter-anhängare.

Böhlmark insåg sedan sitt misstag och bad om ursäkt upprepande gånger via sitt privata konto: "Noterade att folk inte gillade en tweet. Har tagit bort tweeten och ber om ursäkt!"

Men då var det redan försent: Böhlmark kommer inte ansvara för Moderaternas officiella twitter-konto, med cirka tolv tusen anhängare, framöver. 

– Han är avstängd tills vidare från ansvar över Moderaternas sociala medier, vad det gäller långsiktigt får vi se framöver hur vi gör. Beslutet att stänga av honom togs i morse, sa Moderaternas pressekreterare Jesper Wigardt i ett uttalande till Aftonbladet.

Nyheter24 söker de inblandade för en kommentar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är morgonens nyheter 19 mars

Polisen i Lund rapporterar om inbrott

"Inbrott i gård, Hällestad", skriver polisen på sin hemsida.

E-handeln fortsätter att öka

E-handeln ökade omsättningen med 14 procent i januari till 11,4 miljarder kronor, jämfört med samma månad i fjol, enligt Svensk Handels E-handelsindikator.

Hässleholm: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka, Vinslöv", skriver polisen på sin hemsida.

Sverige näst bäst på patent

1 timme sedan
Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

1 timme sedan
Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.