Lördag 15 Maj
Stockholm

Konstnären medger att han attackerade 13-åringen

Blommor och ljus har lagts utanför flickans port.
1 av 2
Blommor och ljus har lagts utanför flickans port. Foto: Scanpix
Den 31-årige konstnären ska ha stört sig på ljud från lägenheten ovanför, detta enligt poliskällor till Expressen.
2 av 2
Den 31-årige konstnären ska ha stört sig på ljud från lägenheten ovanför, detta enligt poliskällor till Expressen. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Ett raseriutbrott orsakat av störande ljud från grannarna. Det misstänks ligga bakom mordet på den 13-åriga flickan i Täby.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TÄBY. Mordet på den 13-åriga flickan i Täby har chockat både polisen och de boende i området. Ingen har kunnat förstå hur en man som inte kände flickan över huvud taget, och som troligtvis inte heller var påverkad, kan misstänkas för att ha mördat en liten flicka. 

Nu berättar poliskällor för Expressen att motivet kan vara att 31-åringen störde sig på sina grannar. Enligt uppgifter till tidningen ska 31-åringen ha blivit rasande på ljud från lägenheten och sprungit upp och mördat flickan. Efter mordet ska 31-åringen ha fraktat kroppen över till sin lägenhet och sedan gått tillbaka för att skura bort blodspår.

Enligt tidningen ska den misstänkte gärningsmannen ha varit i full gång med städningen när polisen kom till lägenheten. Han kastade sig då ut genom fönstret och blev allvarligt skadad.

Under tisdagen häktades konstnären på sannolika skäl misstänkt för mord. Han var för skadad för att komma till häktningsförhandlingarna, men deltog via telefon och berättade att han "medger grov misshandel alternativt vållande till annans död". Det berättar hans advokat Anton Strand för ABC. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela