Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schibbye och Persson kommer hem fredag

- 12/09/2012, 13:19 -
På fredag kommer de hem till Stockholm.

På fredag kommer de hem till Stockholm.

Johan Persson / Kontinent / SCANPIX

De svenska journalisterna har tillbringat sitt första dygn i frihet. Nu meddelas det att de kommer till Stockholm på fredagen.

STOCKHOLM. På fredag kan vi få alla svar om tiden i etiopiskt fängelse och tiden innan de åkte fast. Då kommer journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson till Stockholm efter att ha vilat upp sig på okänd ort.

"Någon gång fredag förmiddag landar de på Arlanda. Därefter åker de in till Stockholm och håller presskonferens på ABF-huset, som låter oss låna en lokal där gratis", skriver kollegan Anna Roxvall på Martin och Johan-bloggen.

Svenskarna släpptes natten till tisdagen och flög sedan till hemlig ort för att vila upp sig och bland annat undersökas av läkare.

"De säger att det känns konstigt utan fängelserutinerna och de har inte riktigt fattat att de får gå ut på balkongen ännu. De saknar sina medfångar som är kvar i plåtskjulen och de undrar vilka som tog över deras sängar. I friheten uppskattar de särskilt att ta en varm dusch utan att behöva göra upp eld först", skriver Roxvall.

Schibbye och Persson kommer inte att göra några intervjuer förrän i så fall efter fredagens presskonferens.