Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Expert i konkurs - nu blir det superrea

- 18/09/2012, 22:58 -
På tisdagen lämnade Expert in en konkursansökan till Linköpings tingsrätt.
1 av 2

På tisdagen lämnade Expert in en konkursansökan till Linköpings tingsrätt.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Konkursansökan gäller Expert och samtliga dotterbolag.
2 av 2

Konkursansökan gäller Expert och samtliga dotterbolag.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Förlusterna blev för stora. På tisdagen lämnade hemelektronikkedjan in konkursansökan.

LINKÖPING. Expert går i graven. På tisdagen kunde Corren avslöja att hemelektronikkedjan ansökt om konkurs.

– Vi är många som arbetat hårt för att vända resultatet, men vi har inte lyckats, säger vd:n Magne Solberg, till Corren.

I dagsläget har Expert Sverige 136 butiker runt om i Sverige, där 73 är egenägda och 63 drivs av franchisetagare.  

Nu blir det rea

För befintliga kunder kan konkursen komma att ställa till problem. Presentkorten kommer inte längre att gälla och varken bytesrätt eller öppet köp kommer längre att godtas. Men för den som är sugen att fynda är det guldläge - snart drar nämligen konkursrean igång.

– Det är konkursförvaltaren som tar beslut om när rean startar, men mest sannolikt är att den kommer i gång på fredag eller lördag, säger Solberg, till Aftonbladet.

Han förklarar att det handlar om en rejäl rea med mycket bra priser. Han kan dock inte uttala sig om exakt hur stor prissänkningen blir. 

– Men vi kommer sänka priserna aggressivt i butikerna. Det blir kraftiga sänkningar och låga prislappar på hela sortimentet.

Grova förluster

Totalt berörs 817 medarbetare av konkursen och flera butiker har redan stängt igen. 

Den främsta orsaken till konkursen beror enligt bolaget själva på att man under flera års tid dragits med stora förluster. 

– Vi är många som arbetat hårt för att vända resultatet, men vi har inte lyckats. Det är mycket tråkigt att vi tvingas ta till en så drastisk åtgärd som att ansöka om konkurs. Jag är den första att beklaga att medarbetare, franchisetagare, kunder, leverantörer och andra nu drabbas, säger vd:n Magne Solberg.