Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flygkrasch i Skellefteå - en person avliden

- 22/09/2012, 12:11 -
Planet ska ha hamnat upp och ner i samband med kraschen. OBS! Bilden är tagen från ett annat sammanhang.

Planet ska ha hamnat upp och ner i samband med kraschen. OBS! Bilden är tagen från ett annat sammanhang.

SCANPIX SWEDEN

Klockan halv åtta på lördagsmorgonen mottog polisen ett larm om en flygkrasch i Skellefteå. Polisen: "Det var ett ultralätt flygplan".

SKELLEFTEÅ. En man och en kvinna befann sig ombord på sjölygplanet som kraschade i sjön Lillblåbergsträsket, utanför Skellefteå i Västerbotten, på lördagsmorgonen. 

Båda passagerarna fördes till sjukhus för behandling - men när Nyheter24 når polisen klockan 11.30 har den manliga resenären avlidit.

– En person är avliden och en person är kvar i sjukvården, säger polisens pressansvarige Peder Jonsson.

Satt fast i planet

Planet hamnade upp och ner i sjön, men kunde senare vändas. Den kvinnliga passageraren lyckades ta sig ut självmant. Mannen satt däremot fast i planet ända fram tills tio-tiden, cirka 90 minuter efter att polisen mottagit larmet om kraschen.

Har man fått någon klarhet i varför planet kraschade?

– Det är alldeles för tidigt för att ha några uppgifter om det. Det finns vittnesuppgifter som hört att flygplanet havererat, men det finns inga ögonvittnen.

Vad är det för typ plan?

– Det är ett litet sjöflygplan. Man pratar om att det är ett ultralätt flygplan men jag vet inte vad det är för modell, förklarar Jonsson.

Den kvinnliga passagerarna uppges ha överlevt kraschen med lindriga skador.