Peter Mangs hävdar att han inte är svensk längre.
Peter Mangs hävdar att han inte är svensk längre. - Foto: LARS PEHRSON / SvD / SCANPIX

Peter Mangs: "Jag är inte längre svensk"

Serieskytten Peter Mangs har funnits skyldig för bland annat två mord. Nu hävdar han i ett brev att han inte längre är svensk.


Rättegången mot Peter Mangs

Peter Mangs stod åtalad för 20 brott, tre mord, tolv mordförsök och andra mindre brott.

Rätten ansåg att han var skyldig till 13 av brotten, bland annat två mord.

Han har suttit frihetsberövad sedan den 6 november 2010.

MALMÖ. Peter Mangs är skyldig till två mord och flera mordförsök. Han väntar just nu på sitt straff. Sydsvenskan har fått ett brev från Mangs där han skriver att han har kontakt med ett bokförlag.

I brevet skriver Mangs också att han har "transcenderat" och menar att han har förändrats sedan före gripandet i november 2010. 

"Är inte längre svensk"

Mangs skickade även med en nyskriven låt som handlar om livet i häkte. Sydsvenskan publicerar ett utdrag ur texten på sin hemsida:

"Runt omkring mig har jag bara väggar o lås, här på KV [kriminalvården] sitter vi alla i våra bås. Uppe på taket där får jag promenera. Om ja e dum i huvet får [häktespsykologen] konstatera. Hon e sykkolog, men ja e kriminolog."

"Jag är inte längre svensk, det är bara Svea stat som gör anspråk på mitt kött".

Undersöks

Peter Mangs befinner sig just nu i Göteborg vid rättsmedicinalverkets undersökningsanläggning. Under två månader har han granskats för att se om han behöver rättspsykiatrisk vård eller inte, rapporterar Sydsvenskan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!