Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Mangs: "Jag är inte längre svensk"

- 23/09/2012, 14:11 -
Peter Mangs hävdar att han inte är svensk längre.

Peter Mangs hävdar att han inte är svensk längre.

LARS PEHRSON / SvD / SCANPIX

Serieskytten Peter Mangs har funnits skyldig för bland annat två mord. Nu hävdar han i ett brev att han inte längre är svensk.

MALMÖ. Peter Mangs är skyldig till två mord och flera mordförsök. Han väntar just nu på sitt straff. Sydsvenskan har fått ett brev från Mangs där han skriver att han har kontakt med ett bokförlag.

I brevet skriver Mangs också att han har "transcenderat" och menar att han har förändrats sedan före gripandet i november 2010. 

"Är inte längre svensk"

Mangs skickade även med en nyskriven låt som handlar om livet i häkte. Sydsvenskan publicerar ett utdrag ur texten på sin hemsida:

"Runt omkring mig har jag bara väggar o lås, här på KV [kriminalvården] sitter vi alla i våra bås. Uppe på taket där får jag promenera. Om ja e dum i huvet får [häktespsykologen] konstatera. Hon e sykkolog, men ja e kriminolog."

"Jag är inte längre svensk, det är bara Svea stat som gör anspråk på mitt kött".

Undersöks

Peter Mangs befinner sig just nu i Göteborg vid rättsmedicinalverkets undersökningsanläggning. Under två månader har han granskats för att se om han behöver rättspsykiatrisk vård eller inte, rapporterar Sydsvenskan.