Nyheter24 ringer upp mästerkocken Leif Mannerström för att prata björnkött. Han befinner sig dock på bokmässan i Göteborg och ska precis till att knalla upp på scenen. Men han kan ändå svara på frågor om björnkött - via sin jägarkompis.
– Jag har min jaktkompis Lorentz här bredvid mig som kan svara på frågor om björn i mitt namn, säger han.
Så. Här är Peter-Lorentz Johnsson/Leif Mannerström.
– Björnen är ju ett asätande djur vilket gör att det kan finnas trikiner (små parasitära maskar som kan infektera flera olika arter av däggdjur) i köttet, säger jägaren.
Trots det kan det bli "riktigt fina grejer" från filéerna.
– Ytterfilé och innanlår är jättefint. Man kan även röka det och ha som smörgåspålägg.
Har du några bra tips på tillbehör för den som vill äta björnkött under fredagsmyset?
– Björnbär är något som matchar själva arten. Men enbär fungerar också bra, säger Johnsson/Mannerström och fortsätter:
– Men sen tycker jag att man ska låta björnen komma fram och inte krydda sönder köttet.