Stockholm

Milad Mohammadi ny bloggare på Nyheter24

Milad Mohammadi.
Milad Mohammadi. Foto: Nyheter24

Nu tar Nyheter24:s krönikör Milad Mohammadi steget in i bloggvärlden.


Milad Mohammadi

23-årige Milad är även känd som sitt alter ego CASHMONEYMILAD. Juristexamen samt Politices kandidatexamen i nationalekonomi och statsvetenskap. 

Kämpat med Soppkök Stockholm sedan start. Arbetar på Fryshuset där han Ínspirerar ungdomar, personal, kommuner och företag.

Milad Mohammadi har tidigare skrivit väldigt populära och uppmärksammade krönikor på Nyheter24. När han inte skriver arbetar han på Fryshuset i Stockholm med att inspirera och utbilda ungdomar. Han är en av initiativtagarna till Soppkök Stockholm och som 22-åring tog han en dubbelexamen - Juristexamen och Politices kandidatexamen.

Hur känns det att börja blogga på Nyheter24?

– Att i skrivande stund kunna kategorisera mig som "krönikör" och "tyckare" i min beskrivning på Twitter - det känns bra. Fett bra. Om det är någon jag vill bli backad av så är det Nyheter24. De är allt förutom traditionella. De älskar mig och jag älskar dem. Det känns fett bra.

Hur kommer dina blogginlägg skilja sig från dina krönikor?

– Här kommer jag pumpa ut material om saker och ting som jag genuint är intresserad av. Lite mer galenskaper. Lite mer politiskt inkorrekt. Lite mer utförliga texter, bilder och videoklipp om min verklighet.

Vem är Milad Mohammadi? 

– En ung snubbe på 23 år som har ett överdrivet självförtroende, övernaturlig intelligens och en oemotståndlig charm. Han är beväpnad med en sofistikerad supersvenska kombinerat med förortsslang. Hans hjärta har också plats för rörelsen Soppkök Stockholm som anordnar soppkök, skapar en mötesplats och väcker medvetenhet i frågan om hemlöshet. Den absoluta passionen är att tala inför publik och väcka människor med en ordentlig örfil. Svensk superhjälte,brorsan.

Vilken fråga är viktigast för dig just nu?

– Nu hatar jag. Många som syns i traditionella och sociala medier är styrelseproffs, Twitter-legender och "tyckare" som tar ett glas vin oftare än att träffa dem som det skrivs om. Och dessa ska uppifrån representera mina ungdomar, människor i utanförskap och diskriminerade genom sitt hierarkiklättrande?! Tack så mycket. Därför kombinerar jag mitt bekräftelsebehov att synas på internet med min plikt att bidra till samhället. Jag vill skaka om med ett så nära inifrån-perspektiv som möjligt. Jag kan verkligheten för att jag lever i verkligheten och träffar regelbundet dem som lever i en sämre verklighet.

Vad kommer vi att kunna läsa om i bloggen?

– Mina äventyr i textform. Min verklighet, min sanning och vad jag tror på. Sverige. Politik. Ungdomar.  Även hektiska videoklipp i följande kategorier: inspiration, humor, mina åsikter i frågor om utanförskap, ungdomar, diskriminering, Soppkök Stockholm. Allt som jag har grubblat över. Det blir en väldigt dynamisk blogg, utan dess like i Sverige.

Läs Milad Mohammadis blogg här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.