Roos möter Emma Wiklund.
1 av 2
Roos möter Emma Wiklund.
"Jag har alltid varit entreprenör", säger Emma Wiklund.
2 av 2
"Jag har alltid varit entreprenör", säger Emma Wiklund.

”Gör allt med glimten i ögat”

I kvällens avsnitt av Roos Möter gästar Emma Wiklund: "Jag har alltid varit entreprenör". Vi har tagit ett snack med henne.


Varför valde du att bli entreprenör?

– Jag har alltid varit entreprenör, redan när jag sålde mig själv som modell. Jag har alltid jobbat med mode och skönhet, här har jag tagit mitt passionerade nördintresse och gjort egna cremer. Men jag tror inte att entreprenörskap är för alla då det kräver att man måste ta alla beslut själv. Alla vill inte jobba hela tiden. Men fördelen är att man får jobba med exakt det man vill.

På vilket sätt gör företagandet dig lycklig?

– Jag tycker om att se saker växa, som entreprenör hör det till att vilja se sina mål och idéer förverkligas.

Vilket företag beundrar du?

– Många, Happy Socks tycker jag är häftiga. Efva Attling har gjort en fantastisk resa, jag gillar det där med att sadla om. Gudrun Sjödén är en designer som jag beundrar, hon är otroligt stor internationellt.

Vilken är den största rädslan i ditt entreprenörskap?

– Att vi inte skulle sälja produkter. Utmaningen för oss är att vi växer med en begränsad organisation, man vill ta rätt beslut och inte springa iväg.

Hur har ni arbetat med företagskulturen i Emma S?

– Vi har tagit fram en varumärkesplattform där vi framför allt strävar mot ärlighet och det personliga. Vi vill göra allt noggrant men med glimten i ögat. Men som ett nytt företag är nog företagskulturen något som växer fram i efterhand.


/
Senaste nytt

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ljungby

"En singelolycka med en personbil inträffar på länsväg 527.", skriver polisen på sin hemsida.

Bombdåd på mässa i Filippinerna – flera döda

Minst fyra personer dog och dussintals människor skadades vid ett bombattentat mot en katolsk mässa i staden Marawi i provinsen Mindanao i Filippinerna på söndagen.