”Gör allt med glimten i ögat”

- 20/11/2012, 19:23 -
Roos möter Emma Wiklund.
1 av 2

Roos möter Emma Wiklund.

"Jag har alltid varit entreprenör", säger Emma Wiklund.
2 av 2

"Jag har alltid varit entreprenör", säger Emma Wiklund.

I kvällens avsnitt av Roos Möter gästar Emma Wiklund: "Jag har alltid varit entreprenör". Vi har tagit ett snack med henne.

Varför valde du att bli entreprenör?

– Jag har alltid varit entreprenör, redan när jag sålde mig själv som modell. Jag har alltid jobbat med mode och skönhet, här har jag tagit mitt passionerade nördintresse och gjort egna cremer. Men jag tror inte att entreprenörskap är för alla då det kräver att man måste ta alla beslut själv. Alla vill inte jobba hela tiden. Men fördelen är att man får jobba med exakt det man vill.

På vilket sätt gör företagandet dig lycklig?

– Jag tycker om att se saker växa, som entreprenör hör det till att vilja se sina mål och idéer förverkligas.

Vilket företag beundrar du?

– Många, Happy Socks tycker jag är häftiga. Efva Attling har gjort en fantastisk resa, jag gillar det där med att sadla om. Gudrun Sjödén är en designer som jag beundrar, hon är otroligt stor internationellt.

Vilken är den största rädslan i ditt entreprenörskap?

– Att vi inte skulle sälja produkter. Utmaningen för oss är att vi växer med en begränsad organisation, man vill ta rätt beslut och inte springa iväg.

Hur har ni arbetat med företagskulturen i Emma S?

– Vi har tagit fram en varumärkesplattform där vi framför allt strävar mot ärlighet och det personliga. Vi vill göra allt noggrant men med glimten i ögat. Men som ett nytt företag är nog företagskulturen något som växer fram i efterhand.