Lottovinsten gick upp i rök efter endast 15 minuter.
Lottovinsten gick upp i rök efter endast 15 minuter. - Foto: Scanpix/Montage

Par trodde att de vann storvinst – hade fått fel lott

Paret Kim Egilsson och Hanna Karlsson trodde att de vunnit minst 100 000 kronor på Bingolotto. Men senare visade det sig att deras lottor var för omgången den 23 december. "Butiken har sålt fel lotter till oss", säger Karlsson.


BORLÄNGE. Glädjen hemma hos Hanna Karlsson och Kim Egilsson visste inga gränser på söndagskvällen. I Bingolottos finalspel drog parets ena lott in storvinsten som garanterat ger 100 000 kronor och en chans att vinna upp till tre miljoner kronor i direktsänd teve.

– Jag blev helt skakis och tankarna bara snurrade, säger Kim Egilsson till Dalarnas Tidningar.

Ica hade sålt lotter till nästa veckas omgång

Men en kvart senare – efter att paret ringt sina familjer och vänner och berättat om vinsten – hade glädjen förvandlats till djup besvikelse och ilska. 

– Jag upptäckte då att det stod 23 december och "Uppesittarkväll" på lotterna. Kassörskan hade gett oss lotter till fel vecka, säger Hanna Karlsson till Dalarnas Tidningar.

Ica Maxis spelavdelning i Borlänge hade sålt lotter till nästa veckas spelomgång och inte den som var i söndags den 19 december som paret trodde. Besvikna återvände paret till Ica Maxi som erbjöd två nya lotter och en ursäkt. Lotter de inte ville ta emot.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 24 april

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.

Lägre vinst och högre kostnader för storbanken

Det går sämre än väntat för storbanken Handelsbanken.Vinsten pressas nedåt och kostnaderna lyfter med 12 procent i första kvartalet i år.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

Brand i Södertälje – boende uppmanas gå in

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.