Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Par trodde att de vann storvinst – hade fått fel lott

- 19/12/2012, 20:05 -
Lottovinsten gick upp i rök efter endast 15 minuter.

Lottovinsten gick upp i rök efter endast 15 minuter.

Scanpix/Montage

Paret Kim Egilsson och Hanna Karlsson trodde att de vunnit minst 100 000 kronor på Bingolotto. Men senare visade det sig att deras lottor var för omgången den 23 december. "Butiken har sålt fel lotter till oss", säger Karlsson.

BORLÄNGE. Glädjen hemma hos Hanna Karlsson och Kim Egilsson visste inga gränser på söndagskvällen. I Bingolottos finalspel drog parets ena lott in storvinsten som garanterat ger 100 000 kronor och en chans att vinna upp till tre miljoner kronor i direktsänd teve.

– Jag blev helt skakis och tankarna bara snurrade, säger Kim Egilsson till Dalarnas Tidningar.

Ica hade sålt lotter till nästa veckas omgång

Men en kvart senare – efter att paret ringt sina familjer och vänner och berättat om vinsten – hade glädjen förvandlats till djup besvikelse och ilska. 

– Jag upptäckte då att det stod 23 december och "Uppesittarkväll" på lotterna. Kassörskan hade gett oss lotter till fel vecka, säger Hanna Karlsson till Dalarnas Tidningar.

Ica Maxis spelavdelning i Borlänge hade sålt lotter till nästa veckas spelomgång och inte den som var i söndags den 19 december som paret trodde. Besvikna återvände paret till Ica Maxi som erbjöd två nya lotter och en ursäkt. Lotter de inte ville ta emot.