Julbordet slutade illa på restaurang Färjan.
Julbordet slutade illa på restaurang Färjan. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Skräckrestaurangens julbord slutade med 70 magsjuka

En restaurang i Luleå har sedan förra veckan varit orsaken till att ungefär 70 personer har drabbats av magsjuka.


Samma mat serverades på annan restaurang

Att sammanlagt 70 personer blivit matförgiftade på restautang Färjan innebär att var tredje gäst blev sjuk efter att ha ätit restaurangens julbord i förra veckan. 

Märkligt nog serverades samma mat på en annan restaurang men där lyckades ingen som tur var att bli sjuk, enligt Norrbottens-Kuriren.


LULEÅ. På måndag är det julafton men runt om i landet har restauranger sedan en månad tillbaka serverat julbord - som hos många svenskar är en favorit. Dock blir det inte lika roligt när man som hungrig restaurangbesökare ger sig på ett julbord som resulterar i att man blir magsjuk.

Restaurangen Färjan serverade förra veckan ett julbord som efter tisdagen resulterade i att tio personer från trafikverket blev magsjuka inom två dygn. Därefter har flera fall om magsjuka rapporterats in och totalt har ungefär 70 gäster drabbats, skriver Norbottens-Kuriren.

Slutar servera julbord

Restaurangen har nu hållt ett möte med miljökontoret i Luleå och efteråt kom de fram till att sluta med julbordsservering för den här säsongen. Miljökontoret leder nu ett arbete med att hitta smittan på restaurangen och prover har tagits.

– Helt klart rör det här sig om matförgiftning, det kan jag säga även om vi inte fått svar på de provtagningar som gjorts, säger Andreas Österlund till Norrbottens-Kuriren.

På restaurangen är personalen nedstämd och tycker att det är mycket tragiskt att det hela kunde hända.

– Det här är det värsta som kan hända en restaurang, att gästerna blir matförgiftade. Det som hänt är märkligt eftersom vi är mycket noggranna, all mat som blir över kastas. Och vi har rigorösa regler när det gäller personalens hygien, säger Johan Isaksson som arbetar på restaurangen, till Norrbottens-Kuriren.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!