Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brinnande godissvampar satte stopp för jultrafiken

Hundratals kilo av godissvampar och liknande sorter förstördes i branden.
1 av 2

Hundratals kilo av godissvampar och liknande sorter förstördes i branden.

Scanpix/Montage

Brandkåren var snabbt på plats och släckte den brand som uppstått i lastbilssläpet.
2 av 2

Brandkåren var snabbt på plats och släckte den brand som uppstått i lastbilssläpet.

SCANPIX SWEDEN

Nyheter | 21/12/2012 11:49

Mitt i jultrafiken blev det totalstopp på E4:an utanför Väderstad. Anledningen? En lastbil full av godis och läsk fattade eld. – Det är ju lite synd så här inför jul, säger räddningschefen Jörgen Nielsen.

VÄDERSTAD. Stopp i trafiken är en vanlig företeelse inför jul då hundratusentals – ofta stressade – svenskar beger sig ut på de snorhala vägarna. Men det som hände på E4:an utanför Väderstad under torsdagskvällen fick till och med räddningstjänsten att höja på ögonbrynen.

En stor lastbil fattade eld i norrgående körriktning och satte stopp för all trafik. Ilskna bilister kunde bara se på när lastbilens släp med hundratals kilo godis brann under flera timmar.

– Lastbilen var full av godis och läsk. Halstabeletter, tuggummin och skumsvampar, den typen av godis. Det var ju lite synd så här inför jul, säger räddningsschefen Jörgen Nielsen, till Nyheter24.

Arbetet tog flera timmar

Nielsen förklarar att det främst var paketeringen som brann, men att innehållet smällt ihop till en stor klump.

– Det blev besvärligt när det var just på motorvägen. Vi fick stänga av vägen och lasta av godiset för att kunna släcka. Det blev långa köer.

Framåt 22-tiden var arbetet slutfört och trafiken kunde flyta på igen. Ingen kom till skada. Men det är oklart om invånarna i Väderstad får något godis till jul.