Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Landsting anmäls: "Uppmanar till barnsex"

- 22/03/2013, 16:39 -

Sajten gratiskondomer.nu uppmanar 11-åringar till att ha sex. Det menar en person som nu har anmält sajten till Socialstyrelsen.

HÄRNÖSAND. Sajten gratiskondomer.nu beskrivs som en sexsajt för ungdomar hemmahörande i Norrland.

Där kan ungdomar hitta information om säkert sex, preventivmedel och könssjukdomar, samt beställa gratis kondomer – allt finansierat av Smittskyddsinstitutets hiv/STI-medel och landstingen i Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

"Det är helt GRATIS! Inga avgifter, ingen frakt, inget strul, bara kondomer i brevlådan", går det att läsa intill beställningsformuläret.

"Skamligt och olagligt"

Nu har emellertid sajten blivit anmäld till Socialstyrelsen.

Anmälaren anser att landstingen uppmanar till barnsex då minimiåldern för att beställa kondomer via sajten är 11 år.

"Gratiskondomer.nu är ett samarbete mellan landstingen som uppmanar barn från 11 år och uppåt till att ha skyddad sex (kanske med vuxna). Kan även vara könsobestämt!", skriver anmälaren i ett mejl enligt Allehanda, och fortsätter:

"När landsting uppmanar barn på 11 år och uppåt med möjlig könsobestämdhet till sexuella aktiviteter är det både skamligt och olagligt."