Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dagny är 100 år och älskar att blogga

- 26/03/2013, 15:06
Dagny fyller 101 år om några månader.

Dagny fyller 101 år om några månader.

vårdguiden.se

Dagny Carlsson är hundraåringen och bloggar på Vårdguiden. Nyheter24 ringde upp henne för att prata lite.

Varför började du blogga?

– Jag har intresserat migför datorer sedan jag var 93 år och när jag senare gick en datakurs för seniorervar det en lärare som var envis och uppmuntrade mig. Jag har alltid längtatefter att skriva - och nu kan jag göra det i bloggen, säger Dagny Carlsson till Nyheter24.

Vad är det roligaste med att blogga?

– Jag är hundra år och som duförstår har jag inte en uppsjö av vänner – många är borta för längesedan. Bloggenär ett trevligt tidsfördriv och jag vill bevisa att man kan vara hundra år och användaden här typen av kommunikationsmedel. Förhoppningsvis kan jag inspirera andraäldre att börja blogga!

Vet du några andra äldre personer som också bloggar?

– Jag är nog nästan den endamen jag vet en annan person som är 94 år – hon sitter på något hem och bloggardärifrån. Annars är jag nog ensam.

Hur tycker du att man blir bemött som äldre i dag?

– Snorkigt. Så fort man stårutanför arbetslivet blir människor nedlåtande mot en. De klappar en på axelnoch säger ”lilla gumman”. De tror inte att man förstår – men jag kaxar upp mig.