Lördag 15 Maj
Stockholm

Läkaren till patienten: "Gå till ett slakteri och köp en tjurnacke"

Läkaren får hård kritik efter att ha ordinerat en patient att äta en tjurnacke.
1 av 3
Läkaren får hård kritik efter att ha ordinerat en patient att äta en tjurnacke. Foto: SCANPIX
Mannen har sedan tidigare tvingats bort efter att ha missat två tumörer.
2 av 3
Mannen har sedan tidigare tvingats bort efter att ha missat två tumörer. Foto: SCANPIX
Tjurnacken skulle ge patienten de ämnen kroppen saknade.
3 av 3
Tjurnacken skulle ge patienten de ämnen kroppen saknade. Foto: JONAS EKSTR֖MER/SCANPIX

Patienten kom till läkaren för att få vård mot den ovanliga bindvävssjukdomen EDS. Men i stället för medicin eller behandling ordinerade läkaren patienten att – skaffa och äta en tjurnacke.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Läkaren: Har inte fällts

Läkaren förklarar för Dagens Medicin att det inte går att vara läkare utan att trampa en del av patienterna på tårna. Han påpekar även att han aldrig fällts av Socialstyrelsen trots flera anmälningar.

HÄLSINGLAND. En läkare i Hälsingland har fått avsluta alla sina uppdrag i förväg. Läkaren rådde bland annat en patient med bindvävssjukdomen EDS att gå till ett slakteri och köpa en tjurnacke, det rapporterar Dagens Medicin.

Patienten skulle tillaga tjurnacken och äta den för att få i sig de ämnen som kroppen saknade. Läkarens råd upprörde patienten och efter ett klagomål till hälsocentralen beslutades det att han skulle tvingas lämna sin tjänst. 

"Han är inte längre välkommen i vårt landsting, han kan helt enkelt inte utföra sitt yrke och uppdrag", skrev hälsocentralens chef Maria Öst-Backa i ett mejl till hyrläkarföretaget Doc Connect som anställt mannen.

Menar att läkaren är farlig

Det har senare framkommit att läkaren tidigare fått avsluta sina uppdrag i förväg. Han missade bland annat två tumörer när han jobbade på en hälsocentral i Kilafors.

Maria Sundblad, vd på Doc Connect som anställt mannen, menar att läkarens tidigare misstag inte framkommit när företaget samlade in referenser. Sundbland förklarar dock att hon numera betraktar mannen som en farlig läkare som hon aldrig vill anlita igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela