Måndag 10 Maj
Stockholm

SD-politiker anmäls för våldtäkt – av partikollega

Ett toppnamn inom SD anmäls för våldtäkt.
1 av 4
Ett toppnamn inom SD anmäls för våldtäkt. Foto: Scanpix
Mannen och kvinna kände inte varandra mer än att de hade träffats vid ett par tillfällen.
2 av 4
Mannen och kvinna kände inte varandra mer än att de hade träffats vid ett par tillfällen. Foto: SCANPIX SWEDEN
Det var under Almedalsveckan som han ska ha våldtagit kvinnan.
3 av 4
Det var under Almedalsveckan som han ska ha våldtagit kvinnan. Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Mannen valde att lämna alla sina uppdrag.
4 av 4
Mannen valde att lämna alla sina uppdrag. Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Det var under Almedalsveckan som kvinnan ska ha blivit våldtagen. Mannen nekar till anklagelserna och har valt att lämna sina uppdrag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Den 9 juli anmälde kvinnan den betydligt äldre partikamraten för våldtäkt som ska ha skett under Almedalsveckan, skriver Aftonbladet.

Den utpekade mannen har varit en av de ledande personerna i partiet under många år men har lämnat sina förtroendeuppdrag och försvunnit från SD:s hemsidor.

De två känner inte varandra men har stött ihop vid flera olika tillfällen och enligt kvinnan är det oklart om det finns några vittnen.

Ett svårt beslut

Det var inte ett enkelt beslut men efter att ha funderat i flera dagar valde hon att kontakta polisen och göra en anmälan. 

– Min familj avrådde mig från att anmäla, för min egen skull. Men det här är ett väl genomtänkt beslut, säger hon till Aftonbladet.

Efter anmälan försvann mannen från SD:s hemsida och han valde själv att lämna alla sina uppdrag efter att misstankarna hade riktats mot honom.

– De övriga i partiet är nöjda med mitt sätt att resonera kring det här, jag gör det för SD:s skull. Det blir en konstig sak om två partiföreträdare slåss med varandra. Jag är en privatperson tills allting är avklarat, säger mannen.

Polisen har bekräftat uppgifterna men inga förhör har hållits ännu. Mannen nekar till anklagelserna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela