Pojken kunde inte klättra ner när personalen låste tornet.
Pojken kunde inte klättra ner när personalen låste tornet. - Foto: Scanpix

10-åring ville inte hoppa – personal vägrade släppa ner honom

Väl uppe i hopptornet ändrade sig den 10-årige pojken och ville ner. Men då hade personalen redan låst tornet – och vägrade släppa ner honom.


"Så det går till"

– Vi har våra rutiner och vi låser inte för att vara elaka utan det är ett krav för att vi ska få ha kvar hopptornet. Lyssnar inte barnen när vi säger till dem tre gånger så kan vi inte göra så mycket mer, säger personalen.

NYNÄSHAMN. När hopptornet skulle låsas blev en 10-årig pojke kvar. Han vågade inte hoppa och kunde inte klättra ner eftersom personalen låst tornet.

När hans farfar bad personalen att öppna tornet fick han nobben.

”Nej, det är så mycket tjafs. Antingen hoppar han, eller så får han bli kvar där”, sa personalen enligt Nynäshamnsposten.

FIck vänta i 15 minuter

Enligt personalen frågade man pojken tre gånger om han tänkte hoppa eller inte. När pojken sa ja bestämde man sig för att låsa tornet. Personalen berättar även att barnen har satt i system att inte våga hoppa för att tornet ska öppnas så att fler barn ska smita in. Därför väntar man i 15 minuter innan man öppnar.

Kallade pojken för "fegis"

Men den informationen gavs aldrig till pojkens farfar som valde att ringa polisen. Då bestämde sig personalen för att släppa ut pojken. Enligt pojken ska personalen då ha varit irriterad och sagt:

"Jävla fegis, visa dig inte här igen”.

Något som tillbakavisas av personalen.

– Det sa jag inte. Jag sa att han inte skulle gå upp om han inte tänkte hoppa och att han skulle komma tillbaka om ett år och försöka igen, säger han till Nynäshamnsposten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

E-handeln fortsätter att öka

Sverige näst bäst på patent

Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

1 timme sedan
USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.