Galleria drar tillbaka kritiserad trosreklam

- 06/11/2013, 10:54 -
Trosreklamen som upprör.
1 av 4

Trosreklamen som upprör.

instagram

Frågan är vem det är som ska "behaga" pappa?
2 av 4

Frågan är vem det är som ska "behaga" pappa?

instagram

En annan annons med behå.
3 av 4

En annan annons med behå.

instagram

Från Sturegallerians egna instagramfeed på sidan.
4 av 4

Från Sturegallerians egna instagramfeed på sidan.

Screenshot: Sturegallerian.se

Sturegallerian i Stockholm har tagit ner en trosreklam vars uppmaning var att "behaga" pappa lagom till fars dag: – Det är på intet sätt menat att vara sexistiskt, kränkande eller objektifierande, skriver Sturegallerians marknadskoordinator.

STOCKHOLM. Reklamkampanjen med ett par lila trosor och texten "Please, please him" som Sturegallerian har haft uppsatta i sina skyltfönster dras nu tillbaka. 

Reklamen har varit en uppmaning inför fars dag den 10 november. En uppmaning som kan uppfattas som missledande.

Kampanjen anmäld

Bilden uppmärksammades först på Instagram och har sedan dess anmälts två gånger till Reklamombudsmannen.

Reklamen har nu dragits tillbaka och i ett uttalande till Dagens Media skriver Sturegallerians marknadskoordinator Maria Jälmestål:

"Det är olyckligt att vissa känner sig förolämpade av Sturegallerians Fars Dag kampanj. Det är på intet sätt menat att vara sexistiskt, kränkande eller objektifierande. I så fall hade vi aldrig valt den vägen. Vi tar givetvis allvarligt på detta och har därför tagit bort de enheter som upprör och ersätter dem med traditionella presenter", skriver Jälmestål, och fortsätter:

"Ett val vi ångrar"

"Vi stod i valet mellan att kommunicera enbart klassiska och mer traditionella presenter till Far, eller att lägga till ett överraskningsmoment- ett sk disruptivt kommunikationsgrepp- som bejakar att mammor ger presenter till sina män. Ty i dagens intensiva mediaklimat behövs ibland mer än bara konventionella grepp för att sticka ut i bruset. Ett val vi idag ångrar och ber om ursäkt för och därmed dragit tillbaka."

Reaktionerna har varit många på Twitter och Instagram efter att Sturegallerians reklamkampanj blivit känd: