Lördag 29 Jan
Stockholm

Körde rattfull och krockade – skyller på dubbelgångare

Inhyrd dubbelgångare.
Inhyrd dubbelgångare. Foto: SCANPIX NORWAY

Med 1,83 promille i blodet körde mannen in i en annan bil och krockade – men enligt honom själv var det en dubbelgångares verk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Klarade sig

Passagerarna i bilen som 50-åringen krockade med klarade sig med änglavakt.

De två lyckades krypa ut ur sin påkörda bil med endast mindre blessyrer, skriver Skånskan.

BOSJÖKLOSTER. 50-åringen håller med om att han druckit en del vin under dagen, och även under dagen innan. Men när hans bil först prejade ett mötande fordon av vägen efter en krock och sen stannade till var det inte han som satt bakom ratten, hävdar han. I stället ska det ha handlat om en dubbelgångare – som mannen själv hyrt in, skriver Skånskan.

Hävdar att han låg och sov

Han hade nämligen insett att han själv var alldeles för berusad för att sätta sig bakom ratten och därför begett sig till Netto i Hässleholm där det, enligt mannen, är allmänt känt att man kan hyra personer som kör ens bil om man själv är för berusad.

Efter att där ha hittat en man som matchade hans eget, något säregna, utseende perfekt ska han ha satt sig på passagerarplatsen och somnat till. Något som skulle förklara varför hans blod hittats på den krockkudde som löstes ut vid krocken. När han märkte att bilen var på väg att krocka, och att han samtidigt såg hur dubbelgångaren ska ha suttit och sms:at bakom ratten, så slängde han sig över för att själv ta kontrollen över fordonet vilket ledde till att bloden fanns där det fanns.

"En efterhandskonstruktion"

Dubbelgångaren ska då, efter krocken, ha hoppat ur bilen i farten och försvunnit från platsen samtidigt som 50-åringen försökte styra bilen i säkerhet.

– Det är en efterhandskonstruktion som inte går att ta på allvar, skriver Lunds tingsrätt i sin dom om mannens historia enligt Skånskan.

I stället väljer man att döma mannen, som när han greps av polisen hade 1,83 promille i blodet, till två månaders fängelse.

– Mycket tyder på att han har alkoholproblem men någon önskan om att få hjälp med att sluta dricka alkohol har han inte, skriver tingsrätten vidare, enligt Skånskan, och slår därmed fast att fängelsestraff är det enda som kan komma på fråga för mannen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela