Lördag 29 Jan
Stockholm

Efter artikeln om kalaset ingen kom på – nu berättar Nyheter24:s läsare sina historier

Ingen kom på Linda Bedwalls kalas. Nu berättar hon sin historia.
1 av 3
Ingen kom på Linda Bedwalls kalas. Nu berättar hon sin historia. Foto: Privat
"Två glada pojkar skulle ha kalas tillsammans men ingen kom". Mamman till pojken som skulle ha kalaset dit ingen kom postade den här bilden på Facebook.
2 av 3
"Två glada pojkar skulle ha kalas tillsammans men ingen kom". Mamman till pojken som skulle ha kalaset dit ingen kom postade den här bilden på Facebook. Foto: Facebook
Reaktionerna har varit starka på artikeln om åttaåringarnas kalas dit ingen kom.
3 av 3
Reaktionerna har varit starka på artikeln om åttaåringarnas kalas dit ingen kom. Foto: Faksimil Nyheter24

Reaktionerna har varit starka efter artikeln om åttaåringarna som bjöd på kalas dit ingen kom. Nu väljer Nyheter24:s läsare att berätta sina historier.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mot mobbning

Barnens Rätt I Samhället, BRIS och Friends är två organisationer som jobbar för att belysa och motverka mobbning.

På deras hemsidor kan du som är mobbad, som mobbar eller som bevittnat mobbning läsa mer om vad just du kan göra.

Här finns mer information: BRIS  och Friends.

Tidigare på måndagen publicerade Nyheter24 en artikel om två åttaåriga pojkar som bjöd sina vänner på kalas dit ingen kom. Trots att 13 kompisar tackat ja. 

Reaktionerna har varit starka. Flera av Nyheter24:s läsare har själva varit med om samma sak och delat med sig av ledsamma barndomsminnen i kommentarsfältet. En av dem är 22-åriga Linda Bedwall

Det här är hennes historia:

"Jag har haft problem med födelsedagar genom hela livet. Det började när jag skulle ha kalas när jag fyllde 10 år. Jag tror att vi var omkring 15 personer i klassen och jag hade bjudit in de flesta, förutom de som mobbade mig. 

Pappa hade lagt ner mycket tid på förberedelserna inför kalaset eftersom det för mig, liksom för många andra barn, var speciellt att fylla tvåsiffrigt. 

Jag minns att min bästa kompis inte ville komma men att hon gav mig en present i förväg. Resten av kompisarna skulle dock komma. De hade tackat ja och om jag minns rätt så hade även deras föräldrar bekräftat detta till min pappa. 

Jag minns hur jag satt och väntade. Jag höll i ballongerna och åt lite godis. Men tiden gick och när klockan passerat tiden för när kalaset skulle börja hade ännu ingen kommit. Min pappa försökte trösta mig och sa att "det är inget att bry sig om, man fyller ju år varje år". Men jag blev ledsen. 

De två födelsedagskakorna som min pappa gjort fick helt enkelt ställas tillbaka i kylskåpet. Och min bror fick hjälpa mig att äta upp alla chips och allt godis. Coca-Colan och Fantan vi köpt varade i flera dagar efteråt.

Jag grät hela söndagen men på måndagen var jag tillbaka skolan igen, trots att jag kände mig helt förkrossad. Ingen frågade mig hur kalaset hade varit. I vanliga fall brukade läraren alltid fråga oss elever om hur helgen varit, men den här gången var det ingen som sa något. Min lärare måste ha uppmärksammat hur förkrossad jag var och valde att inte prata om det.

Sedan dess har mina födelsedagar inte varit något särskilt alls. 

Jag har firat lite smått med nära kompisar med te och kakor, men inget mer. Jag försökte, efter övertalning, att ha kalas igen när jag fyllde 20 år. Men även det blev en besvikelse.

Min födelsedag är helt enkelt inte min dag och det har jag nu på sätt och vis accepterat."


Har du något du vill dela med dig av? Kontakta Nyheter24 på tips@nyheter24.se.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela