1 av 9
2 av 9
Detta Twittrade Frigyes om Avpixlat i september förra året.
3 av 9
Detta Twittrade Frigyes om Avpixlat i september förra året.
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Då: Hyllade Avpixlat – Nu: "Slaktad" av Guillou

Journalisten Paul Frigyes släppte under tisdagen en bok som totalt krossades av Jan Guillou innan den drogs in av förlaget. Det är inte första gången han är ute och slirar, Frigyes uppgav nämligen i september att "blev trygg" av att läsa på rasistbloggen Avpixlat.


Avpixlat

Avpixlat är en svensk blogg som grundades 2011. Den betecknar sig själv som "en oberoende Sverigevänlig webbplats för nyheter och opinion" och har i media och av Expo beskrivits som rasistisk, främlingsfientlig och högerextrem.

Bloggen har sammankopplats med Sverigedemokraterna och Kent Ekeroth som upplåtit sitt privata konto för donationer till Avpixlat. 

Bloggen har gång på gång hyllats och länkats till av ledande Sverigedemokrater. 

Journalisten och författaren Paul Frigyes har skrivit "Höjd över varje misstanke: En bok om Jan Guillou" som skulle ha utkommit i dag, den 7 januari. Nu dras den dock in efter en totalsågning av Jan Guillou själv. 

– Det finns över 100 fel i den här boken, säger Guillou till SVT och tillägger att Frigyes till och med misstagit sig angående bokförlaget:

– Till och med det som står om Norstedts är fel, säger Guillou i SVT

Det är inte första gången Frigyes befinner sig på djupt vatten, redan i höstas gick han ut och hyllade den rasistiska bloggen Avpixlat

"Man vet att det är något fel på mediernas rapportering om man som progressiv medborgare känner sig trygg först efter att ha läst på Avpixlat", skrev han på Twitter appropå ett inlägg där en anonyma skribent spekulerade i etniciteten hos de som gjorde skyldiga till den uppmärksammade misshandeln av en pappa och dennes son i Malmö i måndags.

Senare utvecklade Frigyes resonemanget för Dagens Media

– Vad jag menar är att de traditionella medierna lämnar fältet öppet för sajter som Avpixlat när de inte skriver ut sådana detaljer som folk vill ha reda på. Man bjuder in läsarna till Avpixlat med sin tystnad, sa Frigyes då.

Reaktioner från Twitter:

Här möts de båda i Gomorron:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!