Lördag 8 Maj
Stockholm

Döda kor fortsätter flyta i land – här är sju andra sjösjuka strandfynd

Under veckan har flera kor spolats upp i Skåne och Danmark.
1 av 6
Under veckan har flera kor spolats upp i Skåne och Danmark. Foto: Rene Lind/TT BILD
Ett mystiskt jätteöga, stort som en apelsin, spolades upp på stranden.
2 av 6
Ett mystiskt jätteöga, stort som en apelsin, spolades upp på stranden. Foto: AP/Scanpix
Ett alldeles äkta drakhuvud? Njae, kanske inte.
3 av 6
Ett alldeles äkta drakhuvud? Njae, kanske inte. Foto: David Parry
80 kilo kokain hittades på stranden.
4 av 6
80 kilo kokain hittades på stranden. Foto: Faksimil
Flaskposten tog lite tid på sig.
5 av 6
Flaskposten tog lite tid på sig. Foto: Privat/Montage
Vad tror du att det här är för något?
6 av 6
Vad tror du att det här är för något?. Foto: FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE.COM

I Sverige har hittills fem döda kor flutit upp på land, i Danmark tre. Men kor är inte det enda som kommer från havet, här listar Nyheter24 andra anmärkningsvärda strandfynd.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inte så mystiskt

Men ändå märkvärdigt.

För vem blir inte berörd av gammal flaskpost som till sist hittas? Alla har vi väl någon gång kastat en flaska i vattnet i hopp om att träffa en mystisk själ.

Den här flaskposten hittades efter 28 år ute till sjöss.

Efter veckans nyheter om döda kor som hittats på stränder i Skåne och Danmark kommer nu fler rapporter om fynd. På onsdagen dök nämligen ännu en död ko upp, den här gången på Själland i Danmark. 

I Sverige har hittills fem döda kor anmälts till polisen, som inlett en förundersökning om miljöbrott. I Danmark är det, med onsdagens fynd, totalt tre.

Ingen vet ännu varifrån alla de döda korna kommer men man misstänker att det kan röra sig om att de kan ha dumpats från ett förbipasserande fartyg.

Döda kor är dock inte det enda som kommit upp ur havet under de senaste åren. Här är sju andra sjösjuka själar och saker om spolats upp:

- Död pirat flöt i land. 2009 spolades kroppen efter en drunknad pirat upp på den somaliska kusten. I fickan hade han omkring 1,2 miljoner kronor.

- Hittade kokain värt 320 miljoner på stranden. En invånare i staden Yokosuka gjorde ett stort, aningen oväntat, strandfynd. Fyra ryggsäckar fyllda med kokain till ett värde av omkring 320 miljoner kronor hade nämligen spolats upp ur havet.

- En hästgris? Mystisk varelse uppspolad på strand i Wales. Ett mystiskt djur med "hästansikte, griskropp och björnliknande klor", vad var det egentligen som spolades upp i Wales?

20 ton sill flöt i land i Norge. Det var på nyårsafton årsskiftet 2011/2012 som 20 ton sill av någon mystisk anledning flöt i land i norska Nordreisa.

- Ett enormt drakhuvud spolades upp på stranden – eller? Nej, egentligen så var det ju bara en ganska så lyckad pr-kupp.

- Kokain flöt i land på västkusten. I juni 2009 flöt ett kilo kokain, väl inslaget som skydd mot vatten och vind, i land vid Grebbestad på västkusten. Gatuvärdet för fyndet var ungefär en miljon kronor. 

- Mystiskt jätteöga spolades upp på strand. Spekulationerna var många, vem var det egentligen som tappat det fasansfulla jätteögat? Till sist trodde man sig ha funnit svaret.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela